Staalbewerking

Bij Tafelsmaak zijn we groot geworden door kwalitatieve tafels te maken, vaak met de combinatie van een houten blad en stalen onderstel. Ons bedrijf is door de jaren heen flink gegroeid, zowel qua personeel als aanbod. Naast tafels op maat creëren we inmiddels net zo gemakkelijk kasten, stoelen, bedden, deuren, opbergsystemen en plantenbakken.

Heb je echter een uitdaging op het gebied van staal? Goed nieuws, want voor zowel kleine als omvangrijke staalprojecten kun je bij ons in Groningen terecht!

Neem direct contact met ons op

Geen staalklus is ons te gek

Eigenlijk draaien we onze kundige handen voor geen enkele staalklus om. We kunnen iets maken, maar net zo goed restaureren of repareren. Specifieke wensen van tal van particuliere en zakelijke klanten hebben we weten om te zetten in schitterende eindproducten van staal.

Van een losse kapstok of lichtbak op maat tot inrichtingen van woningen en bedrijfspanden met onder meer trappen, leuningen, vensterbanken, kledingrekken, hekken, tuindeuren, bloembakken en borderranden.

Met staal, RVS en cortenstaal als veelgebruikte metalen hebben wij naast eerdergenoemde producten ook ervaring met het maken van stalen:

 • (Afwerk)profielen voor huizen
 • Oprijplaten voor mindervalide mensen
 • Balustradehekken voor o.a. overloop en balkon
 • Roomdividers / kamerhekken
 • Haardombouw
 • Bootonderdelen en -accessoires van RVS
 • Spanten voor de bouw van loodsen, schuren en woningen
 • Opslagrekken voor in de horeca
 • Trolleykarren
 • Gevelbelettering
 • Verbindingsstukken en beugels

Staat jouw gewenste product er niet tussen? Geen nood, want de kans is groot dat wij het voor jou kunnen maken. Neem gerust contact met ons op om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Contact opnemen om wensen te bespreken

Ons werkproces: alles in goed overleg!

Een eigen ontwerp of schets kun je bij ons aanleveren als DWG- of STEP-bestand. Heb je geen tekening of concreet idee? Wij denken heel graag met jou mee.

Tijdens een vrijblijvende, oriënterende kennismaking gaan we in op jouw wensen, waarna de analyse en budgettering volgt. Hierna brengen we een offerte uit. Na een eventueel akkoord visualiseren we het schetsontwerp en zorgen we voor het inmeten op locatie.

Na de uitwerking in 2D en 3D en/of het maken van een krachtenberekening gaan wij over tot het maken van de onderdelen van het product. Conserveren gebeurt eventueel door middel van thermisch verzinken of poedercoaten in de gewenste kleur.

In goed overleg kunnen wij tevens voor de bezorging, montage en/of installatie zorgen.

Neem contact met ons op

‘Ons snijwerk heeft een korte levertijd van 1,5 tot 2 weken. Heb je een spoedklus? Dan kunnen we nog sneller schakelen!’

Moderne Lasersnijmachine: snel en efficiënt

Bij Tafelsmaak werken we met een moderne lasersnijmachine waarmee we snel en uitermate efficiënt metaal op maat kunnen snijden.

Gedetailleerde ontwerpen, logo’s, figuren en patronen kunnen we verwerken tot een prachtig eindproduct, waarbij we de volgende materialen op voorraad hebben: warmgewalst staal, RVS 304 (1 tot en met 12 mm) en het zoutbestendige RVS 316 (1 tot en met 12 mm).

Wist je dat wij op onze locatie in Groningen een heuse staalwerkplaats hebben?

Onze werkplaats zelf komen bekijken?

‘Zetwerk, knippen, zagen, boren, ponsen, walsen, tappen, lassen en slijpen: ons machinepark is van alle markten thuis!’

Erkend leerbedrijf voor de opleiding tot constructiewerker

Om meerdere redenen is Tafelsmaak blij met uiteenlopende staalklussen en -projecten. We zetten onze kennis en ervaring natuurlijk liefst zo breed mogelijk in. 

Als erkend leerbedrijf voor de opleiding tot constructiewerker moeten we richting het SBB kunnen aantonen dat we in staat zijn om zeer diverse (staal)constructies te maken. En dat kunnen we! 

Waarom werken anderen met ons?

Waarom metaalbewerking op maat?

 • Een oplossing voor elk interieur
 • Topkwaliteit metaal, óók voor buiten
 • Eindeloze mogelijkheden en kleuren
 • Het beste advies
 • 2D- & 3D-visualisatie
 • Ambacht, maatwerk & vakwerk
 • Duurzame materialen
 • Een transparant proces
 • Een eerlijke prijs
 • Jouw droomproduct van staal

Vraag een gratis offerte op!

Samen jouw wensen bespreken?

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het proces van maken tot leveren van het metaalproduct?
Hoe duur is een metaalproduct?

We kunnen geen prijs per meter of per product geven, omdat dit afhankelijk is van de keuzes die jij als klant maakt. Denk hierbij aan de grootte en dikte van het metalen product en daarmee onze investering qua uren en tijd. Los van jouw keuzes zijn onze prijzen eerlijk en daarbij gebaseerd op materialen, bewerkingsuren / werkuren en een scherpe marge. Tijdens een gesprek kunnen we precies aangeven wat de invloed van jouw keuzes op de uiteindelijke prijs is. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. 

Hoe lang gaat metaal mee?

Staal heeft zeer gunstige eigenschappen ten aanzien van zogeheten vermoeiing (bezwijken onder langdurige belasting). Staal is niet gevoelig voor galvanische corrosie en het materiaal is goed lasbaar. Gebruik je het product binnen, dan gaat staal enorm lang mee. Staal is dan zeer duurzaam. Een thermisch verzinkt product heeft een onderhoudsvrije levensduur van minimaal 40 jaar. Een goed geconserveerde product heeft vaak een oneindige levensduur.

Hoe moet ik metaal onderhouden?

Wij adviseren om metaalproducten regelmatig schoon te maken. Let op: dit geldt alleen voor niet-geconserveerd staal! Wij raden aan om het product elk halfjaar grondig schoon te maken. Het metaal kan na het schoonmaken met een beschermmiddel worden behandeld. Kies voor een vuilafstotend middel met zo nodig extra bescherming tegen roest en corrosie. Tip: gebruik geen schoonmaakmiddelen met schurende deeltjes, ruwe (schuur)sponzen en/of harde borstels. Zo voorkom je dat er zichtbare krasjes achterblijven op het product. Gebruik een zachte, katoenen doek of een doek van microvezel.

Welke mogelijkheden voor behandeling van het metaal hebben jullie?

Dit kan op verschillende manieren. Onze onderdelen en projecten kunnen wij als volgt converseren:

 • Onbehandeld laten;
 • Ontvetten en erna behandelen met impregnerende staalolie;
 • Zandstralen plus een tweelaagse poedercoating (hierbij zijn alle RAL-nummers mogelijk in mat, zijdeglans en hoogglans);
 • Thermisch verzinken met of zonder poedercoating;
 • Spuiten in een RAL-kleur.

Wat is lasersnijden?

Met lasersnijden wordt op zeer nauwkeurige wijze en met behulp van een krachtige laserstraal in metaal gesneden. Deze laser straalt licht uit van zeer hoge intensiteit met een elektromagnetische stralingsbron. De meest complexe vormen zijn mogelijk bij ons. Lasersnijden in metaal is accuraat en snel.

Op welke manier bewerken jullie het metaal?

Onze mensen zijn van alle markten thuis, met een machinepark vol mogelijkheden. Wij zorgen voor zetwerk en kunnen onder meer knippen, zagen, boren, ponsen, walsen, tappen, branden, lassen, snijden en slijpen.

Met welke verschillende metalen werken jullie?

Bij Tafelsmaak maken we veel gebruik van de metalen staal, cortenstaal en RVS.

Kan ik bij jullie terecht met een schets of bouwtekening van het metaal?

Jazeker! Mocht je in het bezit zijn van een DWG- of STEP-file, dan kun je deze naar ons opsturen via contact. Voor ons is het handig dat je daarbij aangeeft welk materiaal je wilt gebruiken, wat de gewenste dikte (ongeveer) is en wat de benodigde aantallen zijn. Als je geen technische tekening hebt, dan kunnen wij deze voor jou realiseren. Heb je vragen of ben je onzeker over het inmeten, dan kunnen wij dit tevens regelen.

Waar wordt metaalbewerking voor gebruikt?

Metaalbewerking is het proces van het vormen en vormgeven van metalen om bepaalde (nuttige) voorwerpen, gereedschappen, onderdelen van apparatuur en structuren te creëren. Metaalbewerkingsprojecten vallen doorgaans onder de categorieën vormen, snijden en verbinden. Technieken als snijden, lassen, zetten, boren en slijpen worden hierbij vaak toegepast.

Heb je nog andere vragen? Stel ze!

Heb je vragen over de mogelijkheden voor het op maat laten maken van een tafel? Kun je wel wat advies gebruiken of wil je 2D- of 3D-ontwerpen bekijken? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op, of kom bij ons langs in Groningen. Wij helpen je met alle plezier verder bij de realisatie van je droomtafel!

Joep, Bart & Rick Lommerts

Ondertussen op ons Instagram account

Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 10158448929661075