Tafelblad op maat laten maken

Ben je op zoek naar een tafelblad of bureaublad op maat, waarbij je alles zelf mag en kunt bepalen? Van de grootte tot de vorm. Van het soort hout tot de dikte. Van de afwerking tot de kleinste details. Bij Tafelsmaak ben je in goede handen!

Bijzettafels Eettafels Eikenhouten tafels Boomstam tafels Tafel laten maken

Keuzestress?
Niet nodig. Wij helpen jou in de zoektocht naar een nieuw tafelblad!

Heb je al een idee over wat voor tafelblad je wilt hebben of ben je hierin zoekende? Bij de experts van Tafelsmaak kun je altijd terecht voor een gratis advies. Omdat de mogelijkheden eindeloos zijn, denken wij graag mee.

 • Voor welke houtsoort kies je?
 • En wat voor onderstel: hout of metaal?
 • Welk type poot?
 • Hoe groot moet de boomstamtafel worden?
 • In welke kleur?

Veel vragen, wij geven antwoorden. Jouw wensen en onze ideeën en expertises creëren samen een prachtig tafelblad. In woningen en kantoorpanden. Binnen en buiten. In alle soorten en maken. Passend bij elk interieur. 

Stel direct je eigen tafelblad samen

Tafelbladen die wij eerder maakten

Kushi - Desert Dunes, Beehive BlackKushi - Desert Dunes, Beehive Black
Kushi - Desert Dunes, Beehive GoldKushi - Desert Dunes, Beehive Gold
Kushi - Desert Dunes, Beehive RoseKushi - Desert Dunes, Beehive Rose
Kushi - Desert Dunes, Beehive SteelKushi - Desert Dunes, Beehive Steel
Kushi - Desert Dunes, Beehive WhiteKushi - Desert Dunes, Beehive White
+15
Kinko - Cloud, Beehive WhiteKinko - Cloud, Beehive White
Kinko - Cloud, Cross WhiteKinko - Cloud, Cross White
Kinko - Cloud, Slide WhiteKinko - Cloud, Slide White
Kinko - Cloud, Turn SteelKinko - Cloud, Turn Steel
Kinko - Cloud, Turn WhiteKinko - Cloud, Turn White

Waarom kies je voor een tafelblad op maat?

Er zijn verschillende redenen waarom onze klanten voor een tafelblad op maat kiezen.

Vervanging van bestaande tafelblad

Het kan zijn dat je huidige blad aan vervanging toe is (we kunnen deze mogelijk ook opknappen), terwijl je het onderstel of de poot wilt behouden. In een meubelwinkel kun je doorgaans geen los tafelblad kopen en dus is maatwerk de oplossing.

Het kan ook zijn dat het blad vanwege een verhuizing of verbouwing niet meer in het huidige interieur past. Te klein, te groot, te breed. Wat de reden ook is; de mogelijkheden voor een nieuw tafelblad zijn bij Tafelsmaak eindeloos!

Advies over een nieuwe tafel nodig?

Los van of je wel of niet een idee hebt voor een nieuw tafelblad kun je bij ons terecht voor een gratis advies, waarbij we gebruik maken van 2D- en 3D-visualisaties.

Het voordeel hiervan is dat we het blad – inclusief onderstel – beeldend maken, zodat je veel beter een beslissing kunt maken. We kunnen jou dus meenemen vanaf de tekentafel en van A tot Z begeleiden, maar net zo goed die laatste bevestiging geven van het blad wat je al voor ogen had.

Jouw wensen en onze ideeën en expertises creëren samen het perfecte tafelblad. 

Het beste hout voor jouw blad

Voor welk hout of materiaal kies je? Bij Tafelsmaak werken we veel met eiken- en beukenhout. Eikenhout is bij uitstek geschikt als tafelblad en wordt dan ook het meest gebruikt. Eikenhout is in verscheidene uitstralingen beschikbaar, met keuze uit meer of minder noesten.

De dichtheid ervan zorgt dat er verschillende kleuren beschikbaar zijn, zoals wit, grijs en zwart. Het hout naturel houden is uiteraard ook een optie. Europees eikenhout is de meest harde Europese houtsoort en daarmee het minst gevoelig voor krassen en deuken.

Voor tafels en tafelbladen buiten gebruiken we het duurzame Cumaru-hardhout, afkomstig uit Zuid-Amerika.

Stel direct je eigen tafelblad samen

Waarom klanten blij met ons zijn. 6 redenen.

Een blad voor binnen of buiten, in alle soorten en maten

Een blad voor een omvangrijke eettafel, een handige bijzettafel of een robuuste vergadertafel. Wij hebben al heel wat tafelbladen op maat gemaakt. Elk tafelblad wordt met de grootste zorgvuldigheid gemaakt. Met A-kwaliteit hout (en het FSC-keurmerk) en de beste en meest duurzame middelen en materialen. Of jouw stijl nou landelijk, modern, industrieel, Scandinavisch of Japans is; voor elk interieur maken wij een passend tafelblad. 

Stel je nieuwe tafelblad samen

"Een prachtige tafel op maat" | Heiko, maart 2022

Voor onze keuken hebben we bij Tafelsmaak een prachtige tafel laten maken. Het resultaat mag er zijn en je kunt zien dat het vakwerk is. Op basis van enkele voorbeelden hebben we een ontwerp kunnen kiezen, die vervolgens op maat is gemaakt. Het jonge, enthousiaste team van Tafelsmaak heeft er met passie aan gewerkt en is tot een prachtig resultaat gekomen. Een tafel die je niet in een reguliere meubelwinkel tegenkomt. Dat is juist het unieke eraan.

Ale-Wim Riedstra, augustus 2022

Keurig kwalitatief goede meubels afgeleverd! Zeer tevreden met de mooie aankoop

"Professioneel, volledig op maat gemaakt!" | Bas Rijnen, juni 2022

De mannen van Tafelsmaak hebben voor ons uitmuntend vakmanschap geleverd. En ook nog eens in zeer korte tijd. De gevelbanken die zij voor ons gemaakt hebben zijn adembenemend mooi, zitten heerlijk, zijn gebruiksvriendelijk en het materiaal is van hoge kwaliteit.

"Professioneel, goede service, een aanrader!" | Sophie, juli 2022

Afgelopen week mijn tafel mogen ontvangen, gemaakt door Tafelsmaak en wat is het een mooie tafel geworden. Ben erg professioneel geholpen, leuk contact gehad en alle smaken en kleuren zijn mogelijk. Ik kom hier zeker nog eens terug!

Waarom een een tafelblad op maat?

 • Het beste advies voor jouw nieuwe blad
 • Eindeloze mogelijkheden en kleuren
 • Een oplossing voor elk interieur
 • 2D- & 3D-visualisatie
 • Topkwaliteit hout
 • Ambacht, maatwerk & vakwerk
 • Duurzame materialen
 • Een transparant proces
 • Een eerlijke prijs
 • De tafelblad waar je van droomt!

Veelgestelde vragen over boomstamtafels

Hoe bepaal ik het aantal zitplaatsen van een directiebureau of vergadertafel?
Hoe bepaal ik de vorm van het tafelblad van de vergadertafel of directiebureau?

Je hebt waarschijnlijk al een beeld over de vorm van het blad van de tafel of het bureau. Mocht je daarover twijfelen, laat je dan informeren door een van de kundige werknemers van Tafelsmaak. Onze handige 2D- en 3D-visualisaties vergemakkelijken dit proces, omdat je uitstekend kunt inschatten of het blad, maar ook de positie, plek en grootte goed is.

Waar kan een vergadertafel voor worden gebruikt?

Vergaderruimtes zijn vaak presentatieruimtes, waardoor de vergadertafel die erin staat een dubbele functie krijgt. Vaak wil men een laptop en beamer gebruiken om een presentatie te geven. Vergadertafel worden los daarvan doorgaans intensief gebruikt, inclusief aanwezigheid van glazen, mokken, computers en laptops. 

Kan ik een eigen ontwerp of design van een bureau of tafel aanleveren?

Dat kan zeker! Wij juichen dit zelfs toe. Met behulp van onze handige 2D- en 3D-visualisaties kunnen we jouw idee snel tot leven laten komen. Ben je akkoord? Dan gaan we graag voor jou aan de slag!

Hoeveel ruimte heb ik nodig rondom de tafel of het bureau?

De opbergruimte van het bureau of de tafel is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Wij adviseren echter een ruimte achter en rondom de werkplek van minimaal één meter, waarbij onze voorkeur uitgaat naar één meter en 20 centimeter ruimte. Zet je tafels of bureaus naast elkaar? Zorg dan voor een tussenruimte van minimaal 3 centimeter, zodat vingers niet in de knel komen. 

Waar is een directiebureau of vergadertafel van gemaakt?

Directiebureaus en vergadertafels zijn er in alle denkbare maten en materialen. Bij Tafelsmaak maken we onder meer gebruik van (topkwaliteit) hout, staal, RVS, kunststof en glas. Jouw persoonlijke smaak in combinatie met de gebruikersvorm en -mate bepalen de uiteindelijke materialen.

Hoe groot is een directiebureau of vergadertafel?

Je hebt waarschijnlijk een duidelijk beeld over waar het bureau of de tafel moet komen te staan. Mocht je daarover twijfelen, laat je dan informeren door een van de kundige werknemers van Tafelsmaak. Onze handige 2D- en 3D-visualisaties vergemakkelijken dit proces, omdat je uitstekend kunt inschatten of de positie, plek en grootte goed is. Wat de positie en ruimte van de tafel betreft is het prettig om ongeveer een meter ruimte te hebben om de tafel heen. Houd hiermee rekening met voldoende doorloopruimte en stoelen die – zeker als ze enige diepte en grootte hebben – makkelijk en ver genoeg naar achteren geschoven kunnen worden. Minder ruimte beschikbaar? Ook dan vinden we een oplossing, bijvoorbeeld door voor een middenpoot of een bankje te kiezen.

Wat is het verschil tussen een directiebureau en een regulier bureau?

Anders dan de naam doet vermoeden, wordt een directiebureau niet alleen maar door directieleden, CEO’s en andere hooggeplaatste functionarissen gebruikt. Bij Tafelsmaak doelen we met een directiebureau op ons topsegment qua bureaus, waarbij we gebruik maken van hoogwaardige materialen en een dito afwerking. 

Welke types directiebureaus zijn er?

Een directiebureau of executive bureau onderscheidt zich op verschillende manieren van een regulier bureau. Vaak bevat het bureau diverse opbergmogelijkheden in de vorm van lades en vakken, bijvoorbeeld om papierwerk en andere zaken uit het zicht te krijgen. Een doorsnee directiebureau is vaak gemaakt van wat meer luxe materialen en houtsoorten, zoals eiken, noten, chroom en roestvast staal (RVS). Er is veel aandacht voor het design en de functionaliteit. Bijpassende kasten of meubelen maken het bureau vaak compleet.

Wat kost een directiebureau of vergadertafel?

We kunnen geen prijs per tafel of meter geven, omdat dit afhankelijk is van de keuzes die je maakt. Hoe lang en breed is de tafel? Voor welk onderstel kies je? Hoe dik moet het blad worden? Onze prijs is eerlijk en gebaseerd op materialen, bewerkingsuren / werkuren en een scherpe marge. Tijdens een gesprek of kennismaking kunnen we precies aangeven wat de invloed van jouw keuzes op de uiteindelijke prijs is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Bij Tafelsmaak houden we van transparantie.

Heb je nog andere vragen? Stel ze!

Heb je vragen over de mogelijkheden voor een nieuwe boomstamtafel? Kun je wel wat advies gebruiken of wil je 2D- of 3D-ontwerpen van je nieuwe tafel bekijken? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op, of kom bij ons langs in Groningen. Wij helpen je met alle plezier verder bij de realisatie van je droomtafel! Joep, Bart & Rick Lommerts

Ondertussen op ons Instagram account