Tafelblad op maat laten maken

Een tafelblad op maat kent een groot aantal voordelen. Je kunt zelf kiezen op welke maat het tafelblad wordt gemaakt. Door middel van jouw ontwerp en ons oog voor het vakmanschap creëren wij geheel in samenwerking met jou een uniek tafelblad.

Je hebt de mogelijkheid om te kiezen van welke houtsoort, kleur en formaat het tafelblad wordt gemaakt. Een tafelblad geheel naar jouw wensen maakt het mogelijk een tafel te maken voor iedere specifieke situatie en ruimte.

Bijzettafels Eettafels Eikenhouten tafels Boomstam tafels Boekenkasten

Een tafelblad die aan jouw wensen voldoet

Ben je op zoek naar een tafelblad die geheel gericht is naar jouw smaak en wensen? Dan ben je bij Tafelsmaak aan het juiste adres! Wij van Tafelsmaak creëren met behulp van jouw creativiteit het ideale tafelblad. Wij ontwerpen onze tafelbladen geheel van nieuw vers gekapt hout om kwaliteit te garanderen. Ervaar onze mogelijkheden en geniet van onze kwaliteit!

Wij zijn Tafelsmaak. Sinds 2015.

Een tafel ontwerpen geheel naar jouw wensen doe je natuurlijk bij Tafelsmaak. Drie broers met liefde voor het vak zijn jouw lokale partners om een droomtafel op maat te verwezenlijken. Je kunt bij ons rekenen op korte lijntjes en scherpe tarieven.

Onderhoud en nazorg tafelblad

Wij ontwerpen onze tafelbladen van hoogwaardige, duurzame materialen hierdoor is er relatief weinig onderhoud voor nodig. Als er echter toch iets mankeert aan je tafelblad dan staan wij voor je klaar! Ervaar onze mogelijkheden en geniet van onze service!

Levering van op maat gemaakte tafelblad

Wij krijgen de bestelling binnen en ontwerpen jouw droom tafel geheel naar jouw wensen. Ons streven is om altijd binnen vier weken jouw tafel te kunnen leveren. Je hebt tevens de optie om je tafel bij ons op te halen. Houd dan wel rekening met het gewicht van de tafel. Uiteraard zijn wij niet verantwoordelijk voor eventueel transport schade indien je besluit om de tafel zelf te vervoeren.

Een tafelblad van mangohout, eikenhout, essenhout of kersenhout?

Wij werken altijd met de beste materialen om de beste producten te maken met een zo lang als mogelijke levensduur. Dat is de reden dat wij alleen werken met Europese houtsoorten als eikenhout, notenhout, essenhout, kersenhout en esdoornhout.

Wij werken helaas niet met Mangohout. De reden is eenvoudig. Het hout voldoet niet aan onze hoge kwaliteitseisen. Het hout is, omdat het snel groeiend is, te zacht om goed te kunnen bewerken. 

Wij willen tafels maken die lang meegaan en waar u lang van kunt genieten. Dat kunnen wij met mangohout niet garanderen. 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een tafelblad (laten) opknappen?

Eén van onze specialismes. Om een lange levensduur te verzekeren moet massief hout behandeld worden. Onverzorgd hout is gevoelig voor vocht, viezigheid en temperatuurverschillen. Wij schuren het blad grondig kaal en behandelen het met een 3-componenten olie en 2-compnenten lak. Na de behandeling met olie en lak is de tafel
dusdanig slijtvast dat hij weer jaren intensief gebruikt kan worden.

Hoe behandel ik een houten tafel die binnen staat?

Met alleen lak of met olie én lak. Bij Tafelsmaak completeren we 9 van de 10 tafels met onze unieke combinatie van twee behandelingen. Eerst behandelen we de tafel met een 3-componenten olie die voor intensivering van het lijnenspel zorgt en het hout op kleur brengt. Erna werken we het geheel af met een transparante 2-componenten lak. De lak zorgt voor een optimale bescherming en houdt de natuurlijke uitstraling van de tafel vast.

Hoe behandel ik een houten tafel die buiten staat?

Wij adviseren een behandeling met beits of olie. Beits en olie lijken veel op elkaar. Voor een buitentafel is lak doorgaans minder geschikt. Lak legt een voorzichtige beschermlaag over het hout. Beits trekt daarentegen grotendeels in het hout, waardoor de nerf zichtbaar blijft. Beits barst minder snel dan lak. Olie trekt volledig in het hout, waarbij de natuurlijke uitstraling intact blijft. Beits is de meest vochtregulerende optie en zorgt voor de langste bescherming.

Welk materiaal gebruik ik voor een tafelblad buiten?

Wij raden een houten tafelblad aan. Vrijwel elk beschermingsmiddel, zoals olie, is geschikt voor alle houtsoorten. Schoonmaken, schuren en in fases oliën zorgt ervoor dat de tafel beschermd is tegen vuil, vocht en schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Een tafelblad uit verlijmde delen is overigens niet geschikt voor buiten. De invloeden van buiten
zorgen er voor dat hout gaat werken. Voor een buitentafel adviseren wij tussenruimte tussen de panelen. Dit zorgt voor afwatering en ruimte voor het hout ruimte om te werken.

Wat is het verschil tussen beukenhout en eikenhout?

Eikenhout is harder én duurder dan beukenhout. Eikenhout heeft tevens duidelijke nerfstructuren en vlamtekeningen in vergelijking met beukenhout. Beukenhout is lichtbruin tot roodachtig van kleur, met een matige nerf. Beukenhout is minder stabiel dan eikenhout, met tot 17 procent meer schommelingen in luchtvochtigheid.

Welk materiaal kan ik zoal gebruiken voor een tafelblad?

Dit hangt van verschillende factoren af, zoals de inrichtingsstijl, smaak, kwaliteit en prijs. De meest voorkomende materialen zijn hout, metaal en glas óf een combinatie hiervan. Massieve platen zijn zeer populair als tafelblad, mede dankzij de duurzame eigenschappen en het fraaie, natuurlijke uiterlijk. Ook multiplex, medium-density fibreboard (MDF) en betontriplex zijn geschikt als tafelblad. Deze houtsoorten zijn opgebouwd uit meerdere dunne lagen en hebben een milde reactie op verschillen in luchtvochtigheid. Goed om te weten dat wij multiplex en MDF met een speciale coating in effen kleuren (mat, zijdeglas en hoogglans) kunnen spuiten, waardoor de tafel meer belasting aan kan.

Is HPL krasbestendig?

HPL kan goed tegen krassen en hogere temperaturen. Het oppervlak is daarbij glad en niet poreus, waardoor het hygiënisch is en eenvoudig in onderhoud en schoonmaak. Ideaal als bureau- en keukenblad. HPL is zowel krasbestendig als onderhoudsvriendelijk.

Wat is een HPL-tafel?

HPL staat voor high pressure laminate, een combinatie van papierpulp en fenolhars, met een harde toplaag van melaminehars. Bij Tafelsmaak stellen we unieke, krasbestendige en hoogwaardige HPL-tafels samen, waarbij je kunt kiezen uit onder meer effen kleuren en hout-, steen- en structuurmotieven. Eerdergenoemde toplaag zorgt voor een grote slijtvastheid, waarbij de HPL-laag op een berken multiplexplaat van 2,4 cm (24 mm) wordt geplakt, met een stijlvol design en vele mogelijkheden als gevolg.

Wat is het beste hout voor een tafelblad?

Eikenhout is bij uitstek geschikt als tafelblad. Dit heeft meerdere redenen. Eikenhout is in meerdere uitstralingen beschikbaar, met keuze uit meer of minder noesten. De dichtheid van eikenhout zorgt ervoor dat er verschillende kleuren beschikbaar zijn, zoals wit, grijs en zwart. Het hout naturel houden is uiteraard tevens een optie. Europees eikenhout is overigens de meest harde Europese houtsoort en daarmee het minst gevoelig voor krassen en deuken. Een groot voordeel van massief hout is dat deuken herstelbaar zijn en de tafel met een schuurbeurt weer als nieuw is.

Hoe dik moet een tafelblad zijn?

Het soort materiaal is bepalend voor de dikte. Plaatstaal, high pressure laminate (HPL) en melamine spaanplaat kan – met voldoende ondersteuning – slechts 2 centimeter dik zijn. Een blad wat van massief hout is gemaakt, is hard, robuust en geschikt voor een dikker blad. Zowel massief hout als eikenhout is uitermate bruikbaar als tafelblad, wat eikenhout betreft ook vanwege de verschillende kleurtinten. Wij adviseren een dikte van (minimaal) 3 centimeter, zodat er voldoende oppervlak is voor een sterke lijmverbinding en voldoende stevigheid zonder dat extra ondersteuning nodig is.

Drie gebroeders, één bedrijf, bekwame partners en ontelbaar veel mogelijkheden aan tafels.

Een tafel, kast of ander meubelstuk volledig op maat laten maken? Wij zijn Tafelsmaak.

Joep, Rick en Bart Lommerts. Dezelfde achternaam en uit hetzelfde hout gesneden, maar met verschillende eigenschappen en talenten. Met vier kernwaarden die te allen tijde naar voren zullen komen: betrokken, familiair, flexibel en nuchter. Met vakmanschap en oog voor detail creëren wij tafels op maat, volledig naar jouw wens. Bedrijf of particulier, iedereen is welkom!

Wij leggen graag onze kaarten op tafel, waarbij jouw mogelijkheden eindeloos zijn. En in eerste instantie uiteraard vrijblijvend, zowel van advies tot 2- en 3D-ontwerp. Je zit nergens aan vast.

Alles voor jouw Tafelsmaak!

2015
Gebundeld meer dan 50 jaar ervaring!
+2450
Unieke tafels gemaakt.
+2000
Tevreden klanten!
"Professioneel, goede service, een aanrader!" Afgelopen week mijn tafel mogen ontvangen, gemaakt door Tafelsmaak en wat is het een mooie tafel geworden. Ben erg professioneel geholpen, leuk contact gehad en alle smaken en kleuren zijn mogelijk. Ik kom hier zeker nog eens terug! ~ Sophie

Hoe laat ik mijn houten tafel op maat maken?

Wij ontwerpen unieke houten tafels op maat in onze werkplaats in Groningen. Drie gebroeders, één bedrijf, bekwame partners en ontelbaar veel mogelijkheden aan tafels. Joep, Rick en Bart Lommerts. Delen dezelfde achternaam en uit hetzelfde hout gesneden, echter met verschillende eigenschappen en talenten. Met vier kernwaarden die te allen tijde naar voren zullen komen: betrokken, familiair, flexibel en nuchter. Met vakmanschap en oog voor detail creëren wij tafels volledig naar jouw wensen. Bedrijf of particulier, iedereen is welkom! Wij leggen graag onze kaarten op tafel, waarbij jouw mogelijkheden eindeloos zijn. En in eerste instantie uiteraard vrijblijvend, zowel van advies tot 2- en 3D-ontwerp. Je zit nergens aan vast.

Gegarandeerd A-kwaliteit

Wij leveren tafels op maat in de allerhoogste kwaliteit. Om dit te garanderen werken we alleen maar met hoogwaardige materialen van A-kwaliteit, zodat je een duurzame tafel geleverd krijgt die tegen een stootje kan. Met oog voor detail zorgen onze vakmensen daarnaast voor de perfecte afwerking, waarbij alle lasnaden worden weggewerkt en de poedercoating in oogstrelende perfectie wordt aangebracht.

Hulp nodig bij offerte?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het ontwerpen van jouw droom tafel? Naast dat wij jouw tafel perfect op maat maken, kunnen wij je ook uitgebreid adviseren in het ontwerpen hiervan. Uiteraard doen wij dit met plezier en gebeurt dit altijd geheel vrijblijvend. Daarnaast kun je ook meer lezen over onze producten en materialen om precies te weten welke houtsoorten, staalkleuren, afmetingen en behandelingen wij kunnen bieden.

Ook voor de zakelijke markt

Tafelsmaak is er niet alleen voor particulieren. Ook vanuit de zakelijke markt kun je bij ons een tafel op maat laten maken. Een prachtige en grote vergadertafel om jouw klanten aan te ontvangen, bijvoorbeeld! Of perfect afgewerkte bureaus waar je werknemers met plezier aan werken. Wij leveren altijd de perfecte bedrijfstafel die voorziet in al je behoeften. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Vragen

Heb je vragen over de mogelijkheden voor het op maat laten maken van een tafel? Kunt je wel wat advies gebruiken of wil je 2D- of 3D-ontwerpen bekijken? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op, of kom bij ons langs in Groningen. Wij helpen je met alle plezier verder bij de realisatie van jouw droomtafel!

Joep, Bart & Rick Lommerts

Ondertussen op ons Instagram account