Tafelblad op maat laten maken

Op zoek naar het perfecte tafelblad? Bij Tafelsmaak creëren we op maat gemaakte eiken tafelbladen die voldoen aan al je wensen. Van grootte en vorm tot houtsoort en afwerking, je hebt de controle. Massief of fineer. Noten, eiken, essen en Fenix. Ontdek jouw ideale tafelblad bij Tafelsmaak! Bij Tafelsmaak ben je in goede handen!

Bijzettafels Eettafels Eikenhouten tafels Boomstam tafels Tafel laten maken

Geen keuzestress meer!

Heb je al een idee voor je ideale tafelblad, of ben je nog aan het verkennen? Bij Tafelsmaak staan onze experts klaar om je te begeleiden. Met eindeloze mogelijkheden denken we graag met je mee.

 • Welke houtsoort spreekt je aan?
 • Houten poten of liever metaal?
 • Wat voor tafelpoten wil je?
 • Hoe groot moet je eiken tafelblad zijn?
 • In welke kleur zie je het voor je?

Bij al deze vragen staan wij paraat om je te helpen. Samen met jouw ideeën en onze expertise creëren we het perfecte tafelblad. Voor thuis of op kantoor, binnen of buiten, in verschillende stijlen. Wij maken jouw tafeldromen waar.

Stel direct je eigen tafelblad samen

Tafelbladen die wij eerder maakten

Waarom kiezen voor een op maat gemaakt eiken tafelblad?

Er zijn talloze redenen waarom onze klanten voor op maat gemaakte eiken tafelbladen kiezen.

Vervanging van een bestaand tafelblad

Misschien is je huidige tafelblad aan vervanging toe (we kunnen het zelfs renoveren), maar wil je het onderstel behouden. In reguliere meubelwinkels kun je doorgaans geen losse tafelbladen vinden, dus maatwerk is de oplossing. 

Misschien is je huidige tafelblad aan vervanging toe (we kunnen het zelfs renoveren), maar wil je het onderstel behouden. In regulieren meubelwinkels kun je doorgaans geen losse tafelbladen binden, dus maatwerk is de oplossing.

Het kan ook zijn dat je tafelblad niet meer in je nieuwe interieur past vanwege een verhuizing of renovatie. Te klein, te groot, verkeerde vorm. Wat de reden ook is, bij Tafelsmaak zijn de mogelijkheden voor een nieuw eiken tafelblad eindeloos! 

Advies voor een nieuwe tafel nodig?

Of je nu al een idee hebt voor je nieuwe tafelblad of niet, bij ons kun je altijd terecht voor gratis advies, inclusief 2D- en 3D-visualisaties.

Het voordeel hiervan is dat we je tafelblad – inclusief onderstel – visueel kunnen maken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. We kunnen je vanaf het begin begeleiden of je helpen bij het verfijnen van je eigen ideeën.

Jouw wensen en onze expertise komen samen om het perfecte tafelblad te creëren.

Het beste hout voor jouw blad

Welke houtsoort of materiaal spreekt je aan? Bij Tafelsmaak werken we voornamelijk met eiken, noten, essen, esdoorn- en beukenhout. Eikenhout is een uitstekende keuze voor tafelbladen en wordt het meest gebruikt. Het is verkrijgbaar in verschillende uitstralingen, met meer of minder noesten, en biedt diverse kleuropties, zoals wit, grijs en zwart. Natuurlijk behoort het behouden van de natuurlijke houtkleur ook tot de mogelijkheden. Europees eikenhout is een van de hardste Europese houtsoorten en daardoor zeer kras- en deukbestendig.

Voor buitentafels en andere producten gebruiken we duurzame Cumaru-hardhout, afkomstig uit Zuid-Amerika.

Stel direct je eigen tafelblad samen

Waarom klanten blij met ons zijn. 6 redenen.

Een blad voor binnen of buiten, in alle soorten en maten

Een blad voor een omvangrijke eettafel, een handige bijzettafel of een robuuste vergadertafel. Wij hebben al heel wat tafelbladen op maat gemaakt. Elk tafelblad wordt met de grootste zorgvuldigheid gemaakt. Met A-kwaliteit hout (en het FSC-keurmerk) en de beste en meest duurzame middelen en materialen. Of jouw stijl nou landelijk, modern, industrieel, Scandinavisch of Japans is; voor elk interieur maken wij een passend tafelblad. 

Stel je nieuwe tafelblad samen

"Een prachtige tafel op maat" | Heiko, maart 2022

Voor onze keuken hebben we bij Tafelsmaak een prachtige tafel laten maken. Het resultaat mag er zijn en je kunt zien dat het vakwerk is. Op basis van enkele voorbeelden hebben we een ontwerp kunnen kiezen, die vervolgens op maat is gemaakt. Het jonge, enthousiaste team van Tafelsmaak heeft er met passie aan gewerkt en is tot een prachtig resultaat gekomen. Een tafel die je niet in een reguliere meubelwinkel tegenkomt. Dat is juist het unieke eraan.

Ale-Wim Riedstra, augustus 2022

Keurig kwalitatief goede meubels afgeleverd! Zeer tevreden met de mooie aankoop

"Professioneel, volledig op maat gemaakt!" | Bas Rijnen, juni 2022

De mannen van Tafelsmaak hebben voor ons uitmuntend vakmanschap geleverd. En ook nog eens in zeer korte tijd. De gevelbanken die zij voor ons gemaakt hebben zijn adembenemend mooi, zitten heerlijk, zijn gebruiksvriendelijk en het materiaal is van hoge kwaliteit.

"Professioneel, goede service, een aanrader!" | Sophie, juli 2022

Afgelopen week mijn tafel mogen ontvangen, gemaakt door Tafelsmaak en wat is het een mooie tafel geworden. Ben erg professioneel geholpen, leuk contact gehad en alle smaken en kleuren zijn mogelijk. Ik kom hier zeker nog eens terug!

Waarom kiezen voor een op maat gemaakt tafelblad?

 • Het beste advies voor jouw nieuwe tafelblad
 • Oneindige mogelijkheden in kleur en stijl
 • Een oplossing voor elk interieur 2D- en 3D-visualisatie
 • Topkwaliteit hout
 • Ambacht, maatwerk en vakmanschap
 • Duurzame materialen
 • Een transparant proces
 • Een eerlijke prijs
 • Het tafelblad van je dromen!

Veelgestelde vragen over boomstamtafels

Hoe kan ik een tafelblad (laten) opknappen?
Hoe behandel ik een houten tafel die binnen staat?

Met alleen lak of met olie én lak. Bij Tafelsmaak completeren we 9 van de 10 tafels met onze unieke combinatie van twee behandelingen. Eerst behandelen we de tafel met een 3-componenten olie die voor intensivering van het lijnenspel zorgt en het hout op kleur brengt. Erna werken we het geheel af met een transparante 2-componenten lak. De lak zorgt voor een optimale bescherming en houdt de natuurlijke uitstraling van de tafel vast.

Hoe behandel ik een houten tafel die buiten staat?

Wij adviseren een behandeling met beits of olie. Beits en olie lijken veel op elkaar. Voor een buitentafel is lak doorgaans minder geschikt. Lak legt een voorzichtige beschermlaag over het hout. Beits trekt daarentegen grotendeels in het hout, waardoor de nerf zichtbaar blijft. Beits barst minder snel dan lak. Olie trekt volledig in het hout, waarbij de natuurlijke uitstraling intact blijft. Beits is de meest vochtregulerende optie en zorgt voor de langste bescherming.

Welk materiaal gebruik ik voor een tafelblad buiten?

Wij raden een houten tafelblad aan. Vrijwel elk beschermingsmiddel, zoals olie, is geschikt voor alle houtsoorten. Schoonmaken, schuren en in fases oliën zorgt ervoor dat de tafel beschermd is tegen vuil, vocht en schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Een tafelblad uit verlijmde delen is overigens niet geschikt voor buiten. De invloeden van buiten zorgen er voor dat hout gaat werken. Voor een buitentafel adviseren wij tussenruimte tussen de panelen. Dit zorgt voor afwatering en ruimte voor het hout ruimte om te werken.

Wat is het verschil tussen beukenhout en eikenhout?

Eikenhout is harder én duurder dan beukenhout. Eikenhout heeft tevens duidelijke nerfstructuren en vlamtekeningen in vergelijking met beukenhout. Beukenhout is lichtbruin tot roodachtig van kleur, met een matige nerf. Beukenhout is minder stabiel dan eikenhout, met tot 17 procent meer schommelingen in luchtvochtigheid.

Welk materiaal kan ik zoal gebruiken voor een tafelblad?

Dit hangt van verschillende factoren af, zoals de inrichtingsstijl, smaak, kwaliteit en prijs. De meest voorkomende materialen zijn hout, metaal en glas óf een combinatie hiervan. Massieve platen zijn zeer populair als tafelblad, mede dankzij de duurzame eigenschappen en het fraaie, natuurlijke uiterlijk. Ook multiplex, medium-density fibreboard (MDF) en betontriplex zijn geschikt als tafelblad. Deze houtsoorten zijn opgebouwd uit meerdere dunne lagen en hebben een milde reactie op verschillen in luchtvochtigheid. Goed om te weten dat wij multiplex en MDF met een speciale coating in effen kleuren (mat, zijdeglas en hoogglans) kunnen spuiten, waardoor de tafel meer belasting aan kan.

Is HPL krasbestendig?

HPL kan goed tegen krassen en hogere temperaturen. Het oppervlak is daarbij glad en niet poreus, waardoor het hygiënisch is en eenvoudig in onderhoud en schoonmaak. Ideaal als bureau- en keukenblad. HPL is zowel krasbestendig als onderhoudsvriendelijk.

Wat is een HPL-tafel?

HPL staat voor high pressure laminate, een combinatie van papierpulp en fenolhars, met een harde toplaag van melaminehars. Bij Tafelsmaak stellen we unieke, krasbestendige en hoogwaardige HPL-tafels samen, waarbij je kunt kiezen uit onder meer effen kleuren en hout-, steen- en structuurmotieven. Eerdergenoemde toplaag zorgt voor een grote slijtvastheid, waarbij de HPL-laag op een berken multiplexplaat van 2,4 cm (24 mm) wordt geplakt, met een stijlvol design en vele mogelijkheden als gevolg.

Wat is het beste hout voor een tafelblad?

Eikenhout is bij uitstek geschikt als tafelblad. Dit heeft meerdere redenen. Eikenhout is in meerdere uitstralingen beschikbaar, met keuze uit meer of minder noesten. De dichtheid van eikenhout zorgt ervoor dat er verschillende kleuren beschikbaar zijn, zoals wit, grijs en zwart. Het hout naturel houden is uiteraard tevens een optie. Europees eikenhout is overigens de meest harde Europese houtsoort en daarmee het minst gevoelig voor krassen en deuken. Een groot voordeel van massief hout is dat deuken herstelbaar zijn en de tafel met een schuurbeurt weer als nieuw is.

Hoe dik moet een tafelblad zijn?

Het soort materiaal is bepalend voor de dikte. Plaatstaal, high pressure laminate (HPL) en melamine spaanplaat kan – met voldoende ondersteuning – slechts 2 centimeter dik zijn. Een blad wat van massief hout is gemaakt, is hard, robuust en geschikt voor een dikker blad. Zowel massief hout als eikenhout is uitermate bruikbaar als tafelblad, wat eikenhout betreft ook vanwege de verschillende kleurtinten. Wij adviseren een dikte van (minimaal) 3 centimeter, zodat er voldoende oppervlak is voor een sterke lijmverbinding en voldoende stevigheid zonder dat extra ondersteuning nodig is.

Heb je nog andere vragen? Stel ze!

Heb je vragen over de mogelijkheden voor een nieuwe tafel? Twijfel je tussen ovaal, rond of rechthoekig? Kun je wel wat advies gebruiken of wil je 2D- of 3D-ontwerpen van je nieuwe tafel bekijken? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op, of kom bij ons langs in Groningen. Wij helpen je met alle plezier verder bij de realisatie van je droomtafel!

Joep, Bart & Rick Lommerts

Ondertussen op ons Instagram account

Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 10158448929661075