Kast op maat laten maken

Kasten zijn er in vele soorten en maken. Van klassieke boekenkast tot populaire inloopkast. En van omvangrijke slaapkamerkast tot moderne ladekast waarbij de flatscreen televisie het middelpunt vormt. Maar huh, een kast via Tafelsmaak? Uiteraard. Ons vakmanschap reikt inmiddels verder dan het maken van louter tafels.

Keuzestress?
Niet nodig. Wij helpen jou in de zoektocht naar een mooie kast!

Geen kast is ons te gek. Bij Tafelsmaak gaan we graag met jou in gesprek over het maken van jouw droomkast. Het grootste voordeel van een maatkast is dat je je eigen ideeën, eisen en interieurstijl erin kwijt kunt. Jij bepaalt namelijk:

 • De afmeting qua breedte, hoogte en diepte;
 • De indeling van de lades en planken;
 • De kleuren;
 • Het gebruik van materialen, bijvoorbeeld een combinatie van hout en staal;
 • Eventuele extra’s, zoals ingebouwde verlichting.

Jouw kast komt tot leven met 2D- en 3D-visualisaties

Omdat een kast een behoorlijk omvangrijke blikvanger kan zijn, begrijpen wij als geen ander dat je geen overhaaste keuze wilt maken.

Zodoende brengen wij jouw ontwerp moeiteloos tot leven brengen met onze gewilde 2D- en 3D-visualisaties. Zo weet je precies hoe de kast eruit ziet in jouw huis en kom je niet voor verrassingen te staan.

Kasten op maat met onze CNC-freesmachine

Sinds jaar en dag maken we klanten blij met allerlei kasten op maat, óók binnen kantoren en de zakelijke markt. Dit doen we aan de hand van een CNC-freesmachine, waarmee we onder meer de uitsparingen voor verbindingen en ladegeleiders met zorg en precisie kunnen maken. Een kast op maat maken is een zeer tijdrovende klus.

Of het nou gaat om een keukenkast, ladekast, dressoir, nachtkastje, boekenkast, vitrinekast of wandmeubel: wij ontzorgen jou hierin graag!

Voor welke kast je ook kiest, bij Tafelsmaak denken we graag mee. Wij maken kasten op maat, maar adviseren óók op maat.

Stel direct je eigen tafelblad samen

Voor elk interieur een oplossing

Wij hebben al heel wat kasten op maat gemaakt. Elke kast wordt met de grootste zorgvuldigheid gemaakt. Met A-kwaliteit hout (inclusief FSC-keurmerk) en de beste en meest duurzame middelen en materialen.

Of jouw stijl nou landelijk, modern, industrieel, Scandinavisch of Japans is; voor elk interieur maken wij een passende kast.

Wij zijn Tafelsmaak, meubelmakers uit Groningen

Ontstaan in 2015 door de broers Joep, Rick en Bart Lommerts. Uit hetzelfde hout gesneden, met verschillende eigenschappen en talenten die elkaar aanvullen en versterken. Het team is inmiddels aangevuld met meerdere vakspecialisten, zodat alle facetten van maken van kasten en tafels tot in perfectie worden uitgevoerd. Van idee tot ontwerp. Van houtbewerking tot afwerking van de bladen. Van de laatste details tot bezorging aan de deur. 

Alleen maar kasten? Nee, dat snijdt geen hout.

Tafelsmaak is door de jaren heen uitgegroeid tot specialist op het gebied van kasten, maar we maken ook tafels, tv-meubels, wandplanken, gevelbanken en shuffleboards. Voor particulieren en de zakelijke markt. Van losse kasten en tafels tot grootschalige projecten en interieurinrichtingen.

Kwaliteit, toekomstbestendig en tegen een eerlijke prijs – dát is Tafelsmaak!

Stel direct je eigen tafelblad samen

Waarom klanten blij met ons zijn. 6 redenen.

"Een prachtige tafel op maat" | Heiko, maart 2022

Voor onze keuken hebben we bij Tafelsmaak een prachtige tafel laten maken. Het resultaat mag er zijn en je kunt zien dat het vakwerk is. Op basis van enkele voorbeelden hebben we een ontwerp kunnen kiezen, die vervolgens op maat is gemaakt. Het jonge, enthousiaste team van Tafelsmaak heeft er met passie aan gewerkt en is tot een prachtig resultaat gekomen. Een tafel die je niet in een reguliere meubelwinkel tegenkomt. Dat is juist het unieke eraan.

Ale-Wim Riedstra, augustus 2022

Keurig kwalitatief goede meubels afgeleverd! Zeer tevreden met de mooie aankoop

"Professioneel, volledig op maat gemaakt!" | Bas Rijnen, juni 2022

De mannen van Tafelsmaak hebben voor ons uitmuntend vakmanschap geleverd. En ook nog eens in zeer korte tijd. De gevelbanken die zij voor ons gemaakt hebben zijn adembenemend mooi, zitten heerlijk, zijn gebruiksvriendelijk en het materiaal is van hoge kwaliteit.

"Professioneel, goede service, een aanrader!" | Sophie, juli 2022

Afgelopen week mijn tafel mogen ontvangen, gemaakt door Tafelsmaak en wat is het een mooie tafel geworden. Ben erg professioneel geholpen, leuk contact gehad en alle smaken en kleuren zijn mogelijk. Ik kom hier zeker nog eens terug!

Waarom een kast op maat?

 • Het beste advies
 • Eindeloze mogelijkheden en kleuren
 • Een oplossing voor elk interieur
 • 2D- & 3D-visualisatie
 • Topkwaliteit hout, óók voor buiten
 • Ambacht, maatwerk & vakwerk
 • Duurzame materialen
 • Een transparant proces
 • Een eerlijke prijs
 • Jouw droomkast

Meteen aan de slag? Stel hier je kast samen en vraag een gratis offerte op!

Vraag een gratis offerte op!

Neem contact op en laat jouw kast maken

Veelgestelde vragen over kasten

Hoe duur is een kast op maat?
Kan ik mijn kast (laten) opknappen?

Zeker! Dit is één van onze specialismes. Om een lange levensduur te verzekeren moet massief hout behandeld worden. Onverzorgd hout is gevoelig voor vocht, viezigheid en temperatuurverschillen. Wij schuren de kast grondig kaal en behandelen het met een 3-componenten olie en 2-compnenten lak. Na de behandeling met olie en lak is de kast dusdanig slijtvast dat hij weer jaren gebruikt kan worden.

Hoe dik moet een plank in een kast zijn?

De dikte van een plank is afhankelijk van het gekozen materiaal, de belasting, het ontwerp en de zogeheten overspanning. Een dikte van twee centimeter massief eikenhout heeft bijvoorbeeld meer draagvermogen dan twee centimeter MDF.

Wat is de gemiddelde diepte van een kast?

De diepte is afhankelijk van het gebruik van de kast. Zo is een diepte van 22 centimeter veelgebruikt bij een boekenkast. Gebruik je de kast onder meer voor het plaatsen van grotere, diepere boeken of ordners, dan raden wij een diepte van minimaal 30 centimeter aan. Wil je zeker weten dat omvangrijke fotoboeken en boeken in atlas-formaat passen, kies dan voor een diepte van 35 centimeter. Let op, het gaat hier om de te gebruiken binnenmaat, exclusief materiaaldikte(s).

Hoe bepaal ik de grootte van een kast?

Bekijk in jouw woning, ruimte of pand hoeveel ruimte je hebt en hoeveel spullen – bijvoorbeeld in de vorm van servies en boeken – je erin kwijt wilt. Het volgende ezelsbruggetje is nuttig als het gaat om het plaatsen van boeken: op een plank van 80 centimeter kun je ongeveer 27 tot 30 boeken kwijt.

Hoe maak ik een kast?

Voor het maken van een boekenkast heb je een ontwerp en een technische tekening nodig. Los daarvan is het met name relevant om primair te kijken en meten of je ruimte genoeg hebt in je woning, ruimte of pand. Meten = weten! Het eerste wat je simpelweg moet doen is een potlood en een stuk papier pakken. Met een rolmaat of duimstok ga je vervolgens aan de slag.

Kan ik zelf een kast op maat maken?

Dat kan, zeker als je handig bent en over de juiste materialen en gereedschappen beschikt. Een technische tekening vorm de basis van de kast. De kwalitatief hoogwaardige kasten van Tafelsmaak wordt gemaakt aan de hand van een CNC-freesmachine, waarmee we onder meer de uitsparingen voor verbindingen en ladegeleiders met zorg en precisie kunnen maken. Een kast op maat maken is een zeer tijdrovende klus. Wij ontzorgen jou hierin graag!

Wat zijn de voordelen van een kast op maat?

Het grote voordeel van een kast op maat ten opzichte van een (standaard) massaproduct is dat je je eigen stijl, wensen en eisen erin kwijt kunt. Zo weet en zie je precies of de kast in jouw interieurstijl past. Kastontwerpen brengen wij daarnaast tot leven in onze populaire 2D- en 3D-visualisaties.

Waar kan ik een kast op maat laten maken?

Bij Tafelsmaak kun je jouw gewenste kast op maat volledig naar eigens wens en smaak samenstellen. Bij ons kun je terecht voor onder andere een op maat gemaakte inbouwkast, boekenkast, garderobekast, kledingkast, kabinetkast en ladekast. Wij zijn van vele markten thuis.

Heb je nog andere vragen? Stel ze!

Heb je vragen over de mogelijkheden voor het op maat laten maken van een kast? Kun je wel wat advies gebruiken of wil je een 2D- of 3D-ontwerp bekijken? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op. Langskomen op ons kantoor of in onze werkplaats in Groningen kan uiteraard ook. Wij helpen je graag bij de realisatie van de perfecte kast!

Joep, Bart & Rick Lommerts