Kast op maat laten maken

Kasten zijn er in vele soorten en maken. Van klassieke boekenkast tot populaire inloopkast. En van omvangrijke slaapkamerkast tot moderne ladekast waarbij de flatscreen televisie het middelpunt vormt. Maar huh, een kast via Tafelsmaak? Uiteraard. Ons vakmanschap reikt inmiddels verder dan het maken van louter tafels.

Keuzestress?
Niet nodig. Wij helpen jou in de zoektocht naar een mooie kast!

Geen kast is ons te gek. Bij Tafelsmaak gaan we graag met jou in gesprek over het maken van jouw droomkast. Het grootste voordeel van een maatkast is dat je je eigen ideeën, eisen en interieurstijl erin kwijt kunt. Jij bepaalt namelijk:

 • De afmeting qua breedte, hoogte en diepte;
 • De indeling van de lades en planken;
 • De kleuren;
 • Het gebruik van materialen, bijvoorbeeld een combinatie van hout en staal;
 • Eventuele extra’s, zoals ingebouwde verlichting.

Jouw kast komt tot leven met 2D- en 3D-visualisaties

Omdat een kast een behoorlijk omvangrijke blikvanger kan zijn, begrijpen wij als geen ander dat je geen overhaaste keuze wilt maken.

Zodoende brengen wij jouw ontwerp moeiteloos tot leven brengen met onze gewilde 2D- en 3D-visualisaties. Zo weet je precies hoe de kast eruit ziet in jouw huis en kom je niet voor verrassingen te staan.

Kasten op maat met onze CNC-freesmachine

Sinds jaar en dag maken we klanten blij met allerlei kasten op maat, óók binnen kantoren en de zakelijke markt. Dit doen we aan de hand van een CNC-freesmachine, waarmee we onder meer de uitsparingen voor verbindingen en ladegeleiders met zorg en precisie kunnen maken. Een kast op maat maken is een zeer tijdrovende klus.

Of het nou gaat om een keukenkast, ladekast, dressoir, nachtkastje, boekenkast, vitrinekast of wandmeubel: wij ontzorgen jou hierin graag!

Voor welke kast je ook kiest, bij Tafelsmaak denken we graag mee. Wij maken kasten op maat, maar adviseren óók op maat.

Stel direct je eigen tafelblad samen

Voor elk interieur een oplossing

Wij hebben al heel wat kasten op maat gemaakt. Elke kast wordt met de grootste zorgvuldigheid gemaakt. Met A-kwaliteit hout (inclusief FSC-keurmerk) en de beste en meest duurzame middelen en materialen.

Of jouw stijl nou landelijk, modern, industrieel, Scandinavisch of Japans is; voor elk interieur maken wij een passende kast.

Wij zijn Tafelsmaak, meubelmakers uit Groningen

Ontstaan in 2015 door de broers Joep, Rick en Bart Lommerts. Uit hetzelfde hout gesneden, met verschillende eigenschappen en talenten die elkaar aanvullen en versterken. Het team is inmiddels aangevuld met meerdere vakspecialisten, zodat alle facetten van maken van kasten en tafels tot in perfectie worden uitgevoerd. Van idee tot ontwerp. Van houtbewerking tot afwerking van de bladen. Van de laatste details tot bezorging aan de deur. 

Alleen maar kasten? Nee, dat snijdt geen hout.

Tafelsmaak is door de jaren heen uitgegroeid tot specialist op het gebied van kasten, maar we maken ook tafels, tv-meubels, wandplanken, gevelbanken en shuffleboards. Voor particulieren en de zakelijke markt. Van losse kasten en tafels tot grootschalige projecten en interieurinrichtingen.

Kwaliteit, toekomstbestendig en tegen een eerlijke prijs – dát is Tafelsmaak!

Stel direct je eigen tafelblad samen

Waarom klanten blij met ons zijn. 6 redenen.

"Een prachtige tafel op maat" | Heiko, maart 2022

Voor onze keuken hebben we bij Tafelsmaak een prachtige tafel laten maken. Het resultaat mag er zijn en je kunt zien dat het vakwerk is. Op basis van enkele voorbeelden hebben we een ontwerp kunnen kiezen, die vervolgens op maat is gemaakt. Het jonge, enthousiaste team van Tafelsmaak heeft er met passie aan gewerkt en is tot een prachtig resultaat gekomen. Een tafel die je niet in een reguliere meubelwinkel tegenkomt. Dat is juist het unieke eraan.

Ale-Wim Riedstra, augustus 2022

Keurig kwalitatief goede meubels afgeleverd! Zeer tevreden met de mooie aankoop

"Professioneel, volledig op maat gemaakt!" | Bas Rijnen, juni 2022

De mannen van Tafelsmaak hebben voor ons uitmuntend vakmanschap geleverd. En ook nog eens in zeer korte tijd. De gevelbanken die zij voor ons gemaakt hebben zijn adembenemend mooi, zitten heerlijk, zijn gebruiksvriendelijk en het materiaal is van hoge kwaliteit.

"Professioneel, goede service, een aanrader!" | Sophie, juli 2022

Afgelopen week mijn tafel mogen ontvangen, gemaakt door Tafelsmaak en wat is het een mooie tafel geworden. Ben erg professioneel geholpen, leuk contact gehad en alle smaken en kleuren zijn mogelijk. Ik kom hier zeker nog eens terug!

Waarom een kast op maat?

 • Het beste advies
 • Eindeloze mogelijkheden en kleuren
 • Een oplossing voor elk interieur
 • 2D- & 3D-visualisatie
 • Topkwaliteit hout, óók voor buiten
 • Ambacht, maatwerk & vakwerk
 • Duurzame materialen
 • Een transparant proces
 • Een eerlijke prijs
 • Jouw droomkast

Meteen aan de slag? Stel hier je kast samen en vraag een gratis offerte op!

Vraag een gratis offerte op!

Neem contact op en laat jouw kast maken

Veelgestelde vragen over kasten

Hoe bepaal ik het aantal zitplaatsen van een directiebureau of vergadertafel?
Hoe bepaal ik de vorm van het tafelblad van de vergadertafel of directiebureau?

Je hebt waarschijnlijk al een beeld over de vorm van het blad van de tafel of het bureau. Mocht je daarover twijfelen, laat je dan informeren door een van de kundige werknemers van Tafelsmaak. Onze handige 2D- en 3D-visualisaties vergemakkelijken dit proces, omdat je uitstekend kunt inschatten of het blad, maar ook de positie, plek en grootte goed is.

Waar kan een vergadertafel voor worden gebruikt?

Vergaderruimtes zijn vaak presentatieruimtes, waardoor de vergadertafel die erin staat een dubbele functie krijgt. Vaak wil men een laptop en beamer gebruiken om een presentatie te geven. Vergadertafel worden los daarvan doorgaans intensief gebruikt, inclusief aanwezigheid van glazen, mokken, computers en laptops. 

Kan ik een eigen ontwerp of design van een bureau of tafel aanleveren?

Dat kan zeker! Wij juichen dit zelfs toe. Met behulp van onze handige 2D- en 3D-visualisaties kunnen we jouw idee snel tot leven laten komen. Ben je akkoord? Dan gaan we graag voor jou aan de slag!

Hoeveel ruimte heb ik nodig rondom de tafel of het bureau?

De opbergruimte van het bureau of de tafel is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Wij adviseren echter een ruimte achter en rondom de werkplek van minimaal één meter, waarbij onze voorkeur uitgaat naar één meter en 20 centimeter ruimte. Zet je tafels of bureaus naast elkaar? Zorg dan voor een tussenruimte van minimaal 3 centimeter, zodat vingers niet in de knel komen. 

Waar is een directiebureau of vergadertafel van gemaakt?

Directiebureaus en vergadertafels zijn er in alle denkbare maten en materialen. Bij Tafelsmaak maken we onder meer gebruik van (topkwaliteit) hout, staal, RVS, kunststof en glas. Jouw persoonlijke smaak in combinatie met de gebruikersvorm en -mate bepalen de uiteindelijke materialen.

Hoe groot is een directiebureau of vergadertafel?

Je hebt waarschijnlijk een duidelijk beeld over waar het bureau of de tafel moet komen te staan. Mocht je daarover twijfelen, laat je dan informeren door een van de kundige werknemers van Tafelsmaak. Onze handige 2D- en 3D-visualisaties vergemakkelijken dit proces, omdat je uitstekend kunt inschatten of de positie, plek en grootte goed is. Wat de positie en ruimte van de tafel betreft is het prettig om ongeveer een meter ruimte te hebben om de tafel heen. Houd hiermee rekening met voldoende doorloopruimte en stoelen die – zeker als ze enige diepte en grootte hebben – makkelijk en ver genoeg naar achteren geschoven kunnen worden. Minder ruimte beschikbaar? Ook dan vinden we een oplossing, bijvoorbeeld door voor een middenpoot of een bankje te kiezen.

Wat is het verschil tussen een directiebureau en een regulier bureau?

Anders dan de naam doet vermoeden, wordt een directiebureau niet alleen maar door directieleden, CEO’s en andere hooggeplaatste functionarissen gebruikt. Bij Tafelsmaak doelen we met een directiebureau op ons topsegment qua bureaus, waarbij we gebruik maken van hoogwaardige materialen en een dito afwerking. 

Welke types directiebureaus zijn er?

Een directiebureau of executive bureau onderscheidt zich op verschillende manieren van een regulier bureau. Vaak bevat het bureau diverse opbergmogelijkheden in de vorm van lades en vakken, bijvoorbeeld om papierwerk en andere zaken uit het zicht te krijgen. Een doorsnee directiebureau is vaak gemaakt van wat meer luxe materialen en houtsoorten, zoals eiken, noten, chroom en roestvast staal (RVS). Er is veel aandacht voor het design en de functionaliteit. Bijpassende kasten of meubelen maken het bureau vaak compleet.

Wat kost een directiebureau of vergadertafel?

We kunnen geen prijs per tafel of meter geven, omdat dit afhankelijk is van de keuzes die je maakt. Hoe lang en breed is de tafel? Voor welk onderstel kies je? Hoe dik moet het blad worden? Onze prijs is eerlijk en gebaseerd op materialen, bewerkingsuren / werkuren en een scherpe marge. Tijdens een gesprek of kennismaking kunnen we precies aangeven wat de invloed van jouw keuzes op de uiteindelijke prijs is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Bij Tafelsmaak houden we van transparantie.

Heb je nog andere vragen? Stel ze!

Heb je vragen over de mogelijkheden voor het op maat laten maken van een kast? Kun je wel wat advies gebruiken of wil je een 2D- of 3D-ontwerp bekijken? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op. Langskomen op ons kantoor of in onze werkplaats in Groningen kan uiteraard ook. Wij helpen je graag bij de realisatie van de perfecte kast!

Joep, Bart & Rick Lommerts