Tafel laten opknappen?

Is jouw massief houten tafel toe aan vervanging, maar vind je het onnodig om een nieuwe tafel te kopen? Heb je een tafel vol krassen, scheuren, noesten en beschadigingen? Of ben je simpelweg toe aan andere tafel?

In alle gevallen goed nieuws, want bij Tafelsmaak zijn we gespecialiseerd in het opknappen van houten tafels. Lees hieronder hoe wij te werk gaan!

Hoe mensen ons ook wel noemen? Tafelspecialist.

Je zou ons, met een bescheiden knipoog, tafelspecialisten kunnen noemen. Tafels en meubels opknappen, herstellen, restaureren en renoveren doen we heel graag, waarbij we met chirurgische precisie te werk gaan.

Of het nu gaat om het opknappen van het gehele tafelblad, een nieuwe kleur tafel, een verwaarloosde tafel of het wegwerken van krassen en beschadigingen – bij ons ben je aan het juiste adres.

Wij bundelen ruim 65 jaar aan ervaring en ruim 3000 gemaakte, dan wel opgeknapte tafels. Een tweede leven van jouw tafel is dus in veilige handen!

Neem contact op, we maken jouw tafel weer als nieuw!

Een tafel repareren? Wij hebben meer dan 65 jaar ervaring.

Duurzaam: minimale levensduur van 25 jaar

Voor elke tafel en voor elk interieur hebben wij een oplossing, waarbij duurzaamheid voorop staat. Hout is een natuurproduct en kan beschadigen als er niet op de juiste manier mee wordt omgegaan. Maar voordat je de tafel zelf kunt gaan gebruiken, is er een heel proces aan voorafgegaan.

Bij het opknappen van een tafel van massief hout ligt dat proces in handen van Tafelsmaak. Buiten het feit dat je als klant mag verwachten dat je een kwalitatief hoogwaardige tafel terugkrijgt, zijn wij betrokken met het milieu.

Bij een opgeknapte tafel hoeft er minder (nieuw) hout verworven te worden en is er in de productie en afvoer weinig tot geen afval. De duurzaamheid zit hem ook in onze manier van behandelen.

Wij werken met een combinatie van olie en (erna) lak, waardoor de tafel een nieuwe levensduur van minimaal 25 jaar heeft.

Neem direct contact met ons op

Behandeling van de tafel

De ‘oude’ behandeling van jouw tafel verwijderen wij grondig middels schuren, vrezen en epoxy, waarna onze nieuwe behandeling start. Stap voor stap, lag voor laag.

Bij Tafelsmaak completeren we 9 van de 10 tafels met een unieke combinatie van olie én lak.

Eerst behandelen we de tafel met een 3-componenten olie die voor intensivering van het lijnenspel zorgt en het hout op kleur brengt.

Erna werken we het geheel af met een transparante 2-componenten lak. De lak zorgt voor een optimale bescherming en houdt de natuurlijke uitstraling van de tafel vast.

Na de behandeling met olie en lak is de tafel dusdanig slijtvast dat hij weer jaren intensief gebruikt kan worden.

Meer over onderhoud, behandeling en/of tips bij beschadigingen?

Voor elke tafel een tweede leven

Een tweede leven voor een omvangrijke eettafel, een handige bijzettafel of een robuuste vergadertafel. Wij hebben al heel tafels opgeknapt.

Elke tafel wordt met de grootste zorgvuldigheid gemaakt. Met A-kwaliteit hout (en het FSC-keurmerk) en de beste en meest duurzame middelen en materialen.

Of jouw stijl nou landelijk, modern, industrieel, Scandinavisch of Japans is; voor elk interieur maken wij een passende tafel. 

Goed om te weten: wij knappen tafels op binnen een straal van 50 kilometer van de stad Groningen.

Neem direct contact met ons op

6 redenen waarom klanten voor ons kiezen

"Een prachtige tafel op maat" | Heiko, maart 2022

Voor onze keuken hebben we bij Tafelsmaak een prachtige tafel laten maken. Het resultaat mag er zijn en je kunt zien dat het vakwerk is. Op basis van enkele voorbeelden hebben we een ontwerp kunnen kiezen, die vervolgens op maat is gemaakt. Het jonge, enthousiaste team van Tafelsmaak heeft er met passie aan gewerkt en is tot een prachtig resultaat gekomen. Een tafel die je niet in een reguliere meubelwinkel tegenkomt. Dat is juist het unieke eraan.

Ale-Wim Riedstra, augustus 2022

Keurig kwalitatief goede meubels afgeleverd! Zeer tevreden met de mooie aankoop

"Professioneel, volledig op maat gemaakt!" | Bas Rijnen, juni 2022

De mannen van Tafelsmaak hebben voor ons uitmuntend vakmanschap geleverd. En ook nog eens in zeer korte tijd. De gevelbanken die zij voor ons gemaakt hebben zijn adembenemend mooi, zitten heerlijk, zijn gebruiksvriendelijk en het materiaal is van hoge kwaliteit.

"Professioneel, goede service, een aanrader!" | Sophie, juli 2022

Afgelopen week mijn tafel mogen ontvangen, gemaakt door Tafelsmaak en wat is het een mooie tafel geworden. Ben erg professioneel geholpen, leuk contact gehad en alle smaken en kleuren zijn mogelijk. Ik kom hier zeker nog eens terug!

Waarom zou je een tafel laten opknappen?

 • Het beste advies
 • Eindeloze mogelijkheden en kleuren
 • Een oplossing voor elk interieur
 • Voor binnen én buiten
 • 2D- & 3D-visualisatie
 • Topkwaliteit hout
 • Ambacht, maatwerk & vakwerk
 • Duurzame materialen
 • Een transparant proces
 • Een eerlijke prijs
 • Jouw opgeknapte droomtafel

Heb je nog vragen? Dat kan!

Heb je vragen over de mogelijkheden voor het laten opknappen van jouw tafel? Kun je wel wat advies gebruiken of wil je een 2D- of 3D-ontwerp bekijken?

Neem in alle gevallen gerust contact met ons op.

Langskomen op ons kantoor of in onze werkplaats in Groningen kan uiteraard ook.

Wij helpen je graag bij de realisatie van de perfecte tafel!

Veelgestelde vragen

Wanneer is mijn opgeknapte tafel klaar?
Hoe lang zit ik zonder tafel als ik deze laat repareren?

Niet! Wij kunnen ook een leentafel aanbieden, zodat je niet met het bord op schoot hoeft te eten. Voor wat, hoort wat.

Is een houten tafel laten opknappen duurzaam?

Absoluut! Duurzaamheid is een thema wat hoog op de agenda van Tafelsmaak staat. Wij zijn betrokken en begaan met het milieu. Bij een opgeknapte tafel hoeft er minder (nieuw) hout verworven te worden en is er in de productie en afvoer weinig tot geen afval. De duurzaamheid zit hem ook in onze manier van behandelen. Wij werken met een combinatie van olie en (erna) lak, waardoor de tafel een nieuwe levensduur van minimaal 25 jaar heeft.

Hoe moet ik een opgeknapte tafel onderhouden?

Wat het eigen onderhoud van een tafel betreft volstaat is in de meeste gevallen afname met een vochtige doek voldoende. Ga naar onze pagina over onderhoud en behandeling te gaan.

Kan ik mijn tafel laten opknappen?

Zeker, dat is één van onze specialismes. Hoeveel scheuren, krassen en gaten je tafel ook heeft, wij hebben volop mogelijkheden voor het degelijk renoveren ervan. Wij verwijderen de oude ‘behandeling’ van de tafel middels schuren, frezen, vullen en het opnieuw behandelen (met olie en lak). Om een lange levensduur te verzekeren moet massief hout behandeld worden. Onverzorgd hout is gevoelig voor vocht, viezigheid en temperatuurverschillen. Bij Tafelsmaak completeren we 9 van de 10 tafels met onze unieke combinatie van twee behandelingen. Eerst behandelen we de tafel met een 3-componenten olie die voor intensivering van het lijnenspel zorgt en het hout op kleur brengt. Erna werken we het geheel af met een transparante 2-componenten lak. De lak zorgt voor een optimale bescherming en houdt de natuurlijke uitstraling van de tafel vast. Na de behandeling met olie en lak is de tafel dusdanig slijtvast dat hij weer jaren intensief gebruikt kan worden.

Ondertussen op ons Instagram account

Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 10158448929661075