Tafelsmaak 9.8 gebaseerd op 108 reviews

Tafel laten opknappen?

Is jouw massief houten tafel toe aan vervanging, maar vind je het onnodig om een nieuwe tafel te kopen? Heb je een tafel vol krassen, scheuren, noesten en beschadigingen? Of ben je simpelweg toe aan andere tafel?

In alle gevallen goed nieuws, want bij Tafelsmaak zijn we gespecialiseerd in het opknappen van houten tafels. Lees hieronder hoe wij te werk gaan!

Ik wil mijn tafel opknappen Contact

Voor elke tafel een tweede leven

Een tweede leven voor een omvangrijke eettafel, een handige bijzettafel of een robuuste vergadertafel. Wij hebben al heel tafels opgeknapt.

Elke tafel wordt met de grootste zorgvuldigheid gemaakt. Met A-kwaliteit hout (en het FSC-keurmerk) en de beste en meest duurzame middelen en materialen.

Of jouw stijl nou landelijk, modern, industrieel, Scandinavisch of Japans is; voor elk interieur maken wij een passende tafel. 

Goed om te weten: wij knappen tafels op binnen een straal van 50 kilometer van de stad Groningen.

Tafel laten renoveren

Behandeling van de tafel

De ‘oude’ behandeling van jouw tafel verwijderen wij grondig middels schuren, vrezen en epoxy, waarna onze nieuwe behandeling start. Stap voor stap, lag voor laag.

Bij Tafelsmaak completeren we 9 van de 10 tafels met een unieke combinatie van olie én lak.

Eerst behandelen we de tafel met een 3-componenten olie die voor intensivering van het lijnenspel zorgt en het hout op kleur brengt.

Erna werken we het geheel af met een transparante 2-componenten lak. De lak zorgt voor een optimale bescherming en houdt de natuurlijke uitstraling van de tafel vast.

Na de behandeling met olie en lak is de tafel dusdanig slijtvast dat hij weer jaren intensief gebruikt kan worden.

Offerte aanvragen Bekijk materiaal & behandeling
Uitstekend
Gebaseerd op 107 recensies
Berthold Flikkema
Berthold Flikkema
Fijn bedrijf! Helemaal op maat gemaakt, top kwaliteit en erg vriendelijk en meedenkende mensen, vaklui!
Jan Willem van Roggen
Jan Willem van Roggen
Betrouwbaar, mooie kwaliteit, goede service. Heel tevreden dus 👍
Shekar Mahesh
Shekar Mahesh
Alles naar wens en maat gemaakt. 3 broers die alle kanten op kunnen. Prettige communicatie via app etc. On site kijken kan ook. Aanrader.
Arjan Helmantel
Arjan Helmantel
Wat een fijne mensen: professioneel, vakmanschap, heel vriendelijk en met oog voor het mooiste resultaat. Ze hebben voor ons een prachtige tafel en bank gemaakt! Heel prettig in overleg en zoekend naar het beste ontwerp (wat nog niet meeviel in het hoekje waarvoor de bank bedoeld was). Dank jullie wel!
Tineke Kroontje
Tineke Kroontje
Onze eettafel hebben we laten opknappen door Tafelsmaak: van een donkerbruin gebeitste tafel met loslatende lak naar een prachtige lichte eikenhouten tafel met matte lak. Supergoed werk door de mannen van Tafelsmaak! Ik zou iedereen dit bedrijf aanbevelen.
Ellie Halink
Ellie Halink
We hebben de eettafel laten opknappen bij Tafelsmaak. Een nieuwe kleur, een nieuwe tafel! Goed overleg en service. We zijn meer dan tevreden, dank je wel.
Han Groeneveld
Han Groeneveld
Super blij met onze op maat gemaakte tafel. Van a tot z een goede ervaring. Ik zou iedereen die een op maat gemaakte tafel wil, tafelsmaak aanraden.
Sjoukje Kaman
Sjoukje Kaman
De mensen van Tafelsmaak hebben mijn eettafel weer als nieuw gemaakt. Ben er heel blij mee. De jongens die de tafel terug brachten gaan heel zorgvuldig te werk. Ook het contact met hun is fijn.. Wordt snel op vragen gereageerd. Houden zich aan afspraken. Een leuk bedrijf met vakmensen en is aan te bevelen
Marlie Wabeke
Marlie Wabeke
Wij hebben een oude tafel laten renoveren en een koof met verlichting voor boven het kookeiland laten maken. Over beiden zijn we echt heel erg tevreden. Vandaag is alles geleverd en neergezet en opgehangen. Het maakt onze nieuwe keuken helemaal af. We zijn superblij! Fijne communicatie, echt vakwerk en waar voor je geld!! Foto's volgen later.
Ruben Bultena
Ruben Bultena
Na wat rond te hebben gekeken in verschillende winkels hebben wij besloten onze tafel op maat te laten maken door het team van Tafelsmaak. Absoluut geen spijt van! We hebben het de heren niet makkelijk gemaakt met onze wensen, maar ze hebben ze boven verwachting waargemaakt. Precies wat we voor ogen hadden, en meer. Wat een vakwerk! Bij toeval zaten we ook nog op de stoel die we op internet al eens hadden gezien, dus een complete set besteld. EEN PLAATJE!

Duurzaam: minimale levensduur van 25 jaar

Voor elke tafel en voor elk interieur hebben wij een oplossing, waarbij duurzaamheid voorop staat. Hout is een natuurproduct en kan beschadigen als er niet op de juiste manier mee wordt omgegaan. Maar voordat je de tafel zelf kunt gaan gebruiken, is er een heel proces aan voorafgegaan.

Bij het opknappen van een tafel van massief hout ligt dat proces in handen van Tafelsmaak. Buiten het feit dat je als klant mag verwachten dat je een kwalitatief hoogwaardige tafel terugkrijgt, zijn wij betrokken met het milieu.

Bij een opgeknapte tafel hoeft er minder (nieuw) hout verworven te worden en is er in de productie en afvoer weinig tot geen afval. De duurzaamheid zit hem ook in onze manier van behandelen.

Wij werken met een combinatie van olie en (erna) lak, waardoor de tafel een nieuwe levensduur van minimaal 25 jaar heeft.

Waarom zou je een tafel laten opknappen?

 • Het beste advies
 • Eindeloze mogelijkheden en kleuren
 • Een oplossing voor elk interieur
 • Voor binnen én buiten
 • 2D- & 3D-visualisatie
 • Topkwaliteit hout
 • Ambacht, maatwerk & vakwerk
 • Duurzame materialen
 • Een transparant proces
 • Een eerlijke prijs
 • Jouw opgeknapte droomtafel

Veelgestelde vragen

Wanneer is mijn opgeknapte tafel klaar?
Hoe lang zit ik zonder tafel als ik deze laat repareren?

Niet! Wij kunnen ook een leentafel aanbieden, zodat je niet met het bord op schoot hoeft te eten. Voor wat, hoort wat.

Is een houten tafel laten opknappen duurzaam?

Absoluut! Duurzaamheid is een thema wat hoog op de agenda van Tafelsmaak staat. Wij zijn betrokken en begaan met het milieu. Bij een opgeknapte tafel hoeft er minder (nieuw) hout verworven te worden en is er in de productie en afvoer weinig tot geen afval. De duurzaamheid zit hem ook in onze manier van behandelen. Wij werken met een combinatie van olie en (erna) lak, waardoor de tafel een nieuwe levensduur van minimaal 25 jaar heeft.

Hoe moet ik een opgeknapte tafel onderhouden?

Wat het eigen onderhoud van een tafel betreft volstaat is in de meeste gevallen afname met een vochtige doek voldoende. Ga naar onze pagina over onderhoud en behandeling te gaan.

Kan ik mijn tafel laten opknappen?

Zeker, dat is één van onze specialismes. Hoeveel scheuren, krassen en gaten je tafel ook heeft, wij hebben volop mogelijkheden voor het degelijk renoveren ervan. Wij verwijderen de oude ‘behandeling’ van de tafel middels schuren, frezen, vullen en het opnieuw behandelen (met olie en lak). Om een lange levensduur te verzekeren moet massief hout behandeld worden. Onverzorgd hout is gevoelig voor vocht, viezigheid en temperatuurverschillen. Bij Tafelsmaak completeren we 9 van de 10 tafels met onze unieke combinatie van twee behandelingen. Eerst behandelen we de tafel met een 3-componenten olie die voor intensivering van het lijnenspel zorgt en het hout op kleur brengt. Erna werken we het geheel af met een transparante 2-componenten lak. De lak zorgt voor een optimale bescherming en houdt de natuurlijke uitstraling van de tafel vast. Na de behandeling met olie en lak is de tafel dusdanig slijtvast dat hij weer jaren intensief gebruikt kan worden.

Heb je nog vragen? Dat kan!

Heb je vragen over de mogelijkheden voor het laten opknappen van jouw tafel? Kun je wel wat advies gebruiken of wil je een 2D- of 3D-ontwerp bekijken?

Neem in alle gevallen gerust contact met ons op.

Langskomen op ons kantoor of in onze werkplaats in Groningen kan uiteraard ook.

Wij helpen je graag bij de realisatie van de perfecte tafel!

Een tafel repareren? Wij hebben meer dan 65 jaar ervaring.

Hoe mensen ons ook wel noemen? Tafelspecialist.

Je zou ons, met een bescheiden knipoog, tafelspecialisten kunnen noemen. Tafels en meubels opknappen, herstellen, restaureren en renoveren doen we heel graag, waarbij we met veel precisie te werk gaan.

Of het nu gaat om het opknappen van het gehele tafelblad, een nieuwe kleur tafel, een verwaarloosde tafel of het wegwerken van krassen en beschadigingen – bij ons ben je aan het juiste adres.

Wij bundelen ruim 65 jaar aan ervaring en ruim 3000 gemaakte, dan wel opgeknapte tafels. Een tweede leven van jouw tafel is dus in veilige handen!

Offerte aanvragen Over Tafelsmaak

6 redenen waarom klanten voor ons kiezen