Bijzettafel op maat laten maken

De bijzettafel. Klein van stuk, maar groots qua gemak, uitstraling en flexibiliteit. Mooi als subtiele blikvanger en handig om je boek, afstandsbediening en kop thee of koffie op te plaatsen. Jij bepaalt het gebruik van de multifunctionele tafel, die inmiddels onmisbaar in huis is. Keuze gemaakt? Tafelsmaak doet de rest.

Losse tafelbladen Eettafels Eikenhouten tafels Boomstam tafels Tafel laten maken

Stress omdat je geen bijzettafel kan kiezen?
Niet nodig. Wij helpen jou!

Heb je al een idee over wat voor tafelblad je wilt hebben of ben je hierin zoekende? Bij de experts van Tafelsmaak kun je altijd terecht voor een gratis advies. Omdat de mogelijkheden eindeloos zijn, denken wij graag mee.

 • Voor welke houtsoort kies je?
 • En wat voor onderstel: hout of metaal?
 • Welk type poot?
 • Hoe groot moet de boomstamtafel worden?
 • In welke kleur?

Veel vragen, wij geven antwoorden. Jouw wensen en onze ideeën en expertises creëren samen een prachtig tafelblad. In woningen en kantoorpanden. Binnen en buiten. In alle soorten en maken. Passend bij elk interieur. 

Stel direct je eigen tafelblad samen

Jouw wensen voor een bijzettafel? Meerdere keuzes!

Wat voor bank heb je? Wat voor vloer? Heb je al een idee over de hoogte? Het soort hout en blad? De kleur? En waar wil je de tafel eigenlijk voor gebruiken? Veel vragen, maar samen komen we tot een uitkomst. Op onze website zijn een aantal voorbeelden van bijzettafels te vinden, al kunnen we jouw ideeën net zo makkelijk omtoveren tot een 2D- en 3D-voorbeeld.

‘Een bijzettafel is licht, flexibel en multifunctioneel’

Hout en staal combineren wij graag

Bij Tafelsmaak steken we niet onder stoelen of banken dat we hout en staal graag met elkaar combineren. Zo is onze bijzettafel Puro een goed voorbeeld van een tafel die in vrijwel elk interieur past. Maar wat jouw wensen en plannen ook zijn, we komen altijd tot een oplossing.

Dat is het voordeel van werken met de vakmensen van Tafelsmaak. Wil je een bijzettafel die volledig van hout is gemaakt? Geen probleem. Liever metaal of staal als hoofdingrediënt? Dat kan.   

Waar zet je een bijzettafel neer? 

De meest voor de hand liggende plek voor een bijzettafel is de woonkamer, waarbij de tafel – of een combinatie van meerdere tafeltjes – vaak dichtbij een bank te vinden is.

Toch merken we dat de bijzettafel door de jaren heen steeds multifunctioneler is geworden en inmiddels ook dient als krukje, nachtkastje (bijvoorbeeld met een lade of extra blad) of puur decoratief, door er een vaas of schilderij op te zetten. 

Bij Tafelsmaak denken we graag mee. Wij maken bijzettafels op maat, maar adviseren óók op maat.

Stel direct je eigen bijzettafel samen

6 redenen waarom klanten zo blij zijn met onze bijzettafels

Voor elk interieur een oplossing

Wij hebben al heel wat bijzettafels gemaakt. Elke tafel wordt met de grootste zorgvuldigheid gemaakt. Met A-kwaliteit hout (en het FSC-keurmerk) en de beste en meest duurzame middelen en materialen.

Of jouw stijl nou landelijk, modern, industrieel, Scandinavisch of Japans is; voor elk interieur maken wij een passende bijzettafel. 

Stel je nieuwe bijzettafel samen

"Een prachtige tafel op maat" | Heiko, maart 2022

Voor onze keuken hebben we bij Tafelsmaak een prachtige tafel laten maken. Het resultaat mag er zijn en je kunt zien dat het vakwerk is. Op basis van enkele voorbeelden hebben we een ontwerp kunnen kiezen, die vervolgens op maat is gemaakt. Het jonge, enthousiaste team van Tafelsmaak heeft er met passie aan gewerkt en is tot een prachtig resultaat gekomen. Een tafel die je niet in een reguliere meubelwinkel tegenkomt. Dat is juist het unieke eraan.

Ale-Wim Riedstra, augustus 2022

Keurig kwalitatief goede meubels afgeleverd! Zeer tevreden met de mooie aankoop

"Professioneel, volledig op maat gemaakt!" | Bas Rijnen, juni 2022

De mannen van Tafelsmaak hebben voor ons uitmuntend vakmanschap geleverd. En ook nog eens in zeer korte tijd. De gevelbanken die zij voor ons gemaakt hebben zijn adembenemend mooi, zitten heerlijk, zijn gebruiksvriendelijk en het materiaal is van hoge kwaliteit.

"Professioneel, goede service, een aanrader!" | Sophie, juli 2022

Afgelopen week mijn tafel mogen ontvangen, gemaakt door Tafelsmaak en wat is het een mooie tafel geworden. Ben erg professioneel geholpen, leuk contact gehad en alle smaken en kleuren zijn mogelijk. Ik kom hier zeker nog eens terug!

Waarom een een bijzettafel op maat?

 • Het beste advies voor jouw nieuwe bijzettafel
 • Eindeloze mogelijkheden en kleuren
 • Een oplossing voor elk interieur
 • 2D- & 3D-visualisatie
 • Topkwaliteit hout
 • Ambacht, maatwerk & vakwerk
 • Duurzame materialen
 • Een transparant proces
 • Een eerlijke prijs
 • De bijzettafel waar je van droomt!

De meest gestelde vragen over bijzettafels

Hoe bepaal ik het onderstel van de bijzettafel?
Hoe bepaal ik de grootte van het bijzettafel blad?

De grootte is sterk afhankelijk van de beschikbare ruimte en jouw smaak. Bijzettafels zijn helemaal van deze tijd, onder meer vanwege de flexibiliteit. Ze zijn vaak licht en daardoor makkelijk verplaatsbaar. Voor een speels effect kun je meerdere tafeltjes (en hoogtes) combineren. De gemiddelde diameter van een blad van een bijzettafel is overigens 45 centimeter.

Hoe hoog is een gemiddelde bijzettafel?

De hoogte van een gemiddelde bijzettafel in de regel vergelijkbaar met een salontafel: deze schommelt tussen de 40 en 45 centimeter. Hier kan, afhankelijk van jouw wens en interieurstijl, uiteraard van worden afgeweken.

Waar wordt een bijzettafel van gemaakt?

De meeste vraag gaat uit naar bijzettafels die volledig van hout zijn gemaakt. Bij Tafelsmaak combineren we onze favoriete ingrediënten hout en staal echter net zo graag. Liever een metalen bijzettafel? Geen probleem, bij ons is alles mogelijk. 

Waar gebruik je een bijzettafel voor?

Met name de wat hogere en bredere bijzettafels zijn ideaal om hapjes en drankjes op te plaatsen. De meeste bijzettafels staan dichtbij de bank, al doet een bijzettafel het tevens goed als subtiele salontafel, krukje en nachtkastje. Verder doet de tafel doorgaans toch zijn naam eer aan. Een tafel om iets op of bij te zetten, zoals een boek, kop thee of afstandsbediening. Of een tafel ter decoratie, voor een schemerlamp, schilderij en/of vaas.

Hoe kies ik de perfecte bijzettafel?

Bij Tafelsmaak maken we niet alleen jouw ideale bijzettafel, maar kunnen we ook uitgebreid adviseren in en rondom het ontwerp en proces. Dit doen we met veel plezier en altijd geheel vrijblijvend, zelfs inclusief (gratis) 2D- en 3D-ontwerpen. Je kunt bij ons terecht met vragen over houtsoorten, staalkleuren, vormen, afmetingen, behandelingen en combinaties (bijvoorbeeld hout met staal). Hoe dan ook, we komen er wel uit!

Heb je nog andere vragen? Stel ze!

Heb je vragen over de mogelijkheden voor een nieuwe boomstamtafel? Kun je wel wat advies gebruiken of wil je 2D- of 3D-ontwerpen van je nieuwe tafel bekijken? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op, of kom bij ons langs in Groningen. Wij helpen je met alle plezier verder bij de realisatie van je droomtafel! Joep, Bart & Rick Lommerts

Ondertussen op ons Instagram account

Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 10158448929661075