Algemene Voorwaarden Tafelsmaak

Algemene Voorwaarden Tafelsmaak

Door de door u gekozen artikelen bij Tafelsmaak te bestellen geeft u te kennen dat u met deze algemene voorwaarden akkoord gaat. De algemene voorwaarden van Tafelsmaak vindt u hieronder.

1. PRIJZEN
We ontwerpen, produceren en laten de meubels zelf maken, er is geen tussenhandel en hierdoor kunnen we alles scherp prijzen. Voor de gevolgen van eventuele typefouten kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden. Tafelsmaak behoudt zich het recht eventueel prijzen te wijzigen.

2. BETALING
U kunt op verschillende manieren een tafel bestellen. Namelijk via de website, telefonisch, of fysiek. U ontvangt altijd per e-mail een offerte. Deze dient u goed door te nemen en eventuele aanpassingen of correcties tevens via de feedback-mogelijkheid of e-mail aan ons kenbaar te maken. Op het moment dat wij een getekende opdrachtbevestiging en betaling hebben ontvangen, gaan wij met de productie van start. Hiervoor geldt hetzelfde proces. Op het moment dat wij de aanbetaling hebben ontvangen, gaat het productieproces van start.
Betaling d.m.v. contante betaling bij aflevering
Tafelsmaak bezorgt door heel Nederland bij u thuis. U krijgt bericht van ons wanneer het product bij u wordt thuisbezorgd. Hiervoor wordt met u een afspraak gemaakt wanneer het u uitkomt. Als u voor contante betaling kiest, betaalt u bij ontvangst contant (per pin is nog niet mogelijk) aan de chauffeur.
Betaling bij afhalen van de artikelen.
U betaalt de producten wanneer u ze bij ons komt afhalen, dit kan alleen contant. Wanneer de artikelen gereed zijn neemt Tafelsmaak telefonisch contact met u op om een afhaal afspraak te maken. Voor meer informatie over de adresgegevens klikt u op contact.

3. LEVERTIJDEN
De Levertijden van artikelen worden hieronder vermeld. Dit zijn altijd levertijden bij benadering. Als richtlijn houden we 4-6 weken aan voor de levertijd. U kunt contact opnemen met Tafelsmaak om zich te laten informeren over de levertijden van het bestelde product.

4. ANNULERINGEN/RETOURNEREN
Uiteraard doen wij er alles aan om u tevreden te stellen. Mocht u desondanks toch uw bestelling willen annuleren of retourneren, dan kunt u aanspraak maken op uw herroepingsrecht/retourrecht binnen 14 dagen vanaf de dag van levering. Het retourrecht is uitsluitend van toepassing op voorraadproducten. In principe zijn alle tafels maatwerkproducten waar het retourrecht niet van toepassing op is. Uitzondering zijn showroommodellen en dan uitsluitend de bestellingen die direct via de webshop, zonder showroombezoek zijn gedaan.
Retourproducten moeten onbeschadigd en goed verpakt in de originele verpakking retour geleverd worden. Het retour transport kan ook door ons uitgevoerd worden, de transportkosten worden dan verrekend met het retour te storten bedrag.

5. BEZORGEN
Tafelsmaak bezorgd door heel Nederland bij u thuis. Wij gaan er hierbij vanuit dat de tafels op de begane vloer afgeleverd worden. Indien de tafel naar een andere etage vervoerd moet worden, kan dit alleen in overleg. Eventuele meerkosten voor ons (takel, extra personeel) worden doorberekend aan de klant. Goed overleg van tevoren voorkomt problemen.
Wanneer de producten van uw bestelling gereed zijn of bij ons zijn afgeleverd, neemt een van onze medewerkers telefonisch contact met u op om een bezorgafspraak te maken. Wanneer er onjuistheden staan vermeld in de door Tafelsmaak vermelde gegevens aan u, dienen deze z.s.m. aan Tafelsmaak gemeld te worden.
Uw producten worden thuisbezorgd of u kunt ze ophalen bij Tafelsmaak. Deze gegevens kunt u terugvinden op uw orderbevestiging welke u per e-mail ontvangt, of u klikt op contact.
Wanneer de klant de afspraak voor levering niet na komt, zullen de extra kosten die Tafelsmaak moet maken doorberekend worden naar de klant. Levering op afspraak geschiedt in onderling overleg met Tafelsmaak.

6. GARANTIEVOORWAARDEN
De productgarantie is standaard 12 maanden. Deze garantie is alleen van toepassing voor schade of gebreken die ontstaan zijn door materiaal- of productiefouten. De kleurechtheid van de producten op de website zijn afhankelijk van de instellingen van uw monitor en grafische kaart. Er zijn daarom geen rechten te ontlenen aan de weergegeven kleuren in de website. Op verzoek en in overleg is het voor een betere beoordeling altijd mogelijk foto’s te ontvangen.
Op alle massief houten onderdelen geldt een beperkte garantie. Hout is een natuurproduct en werking is niet uit te sluiten. Alle voorwaarden voor minimale werking zijn getroffen door Tafelsmaak. Het door Tafelsmaak gebruikte hout is gezaagd en gedroogd met een vochtpercentage tussen circa 8% en 12%, waardoor het product geschikt is voor gebruik in een verwarmde ruimte. Hout neemt vocht op en laat vocht los, afhankelijk van de luchtvochtigheid in de omgeving. Hout zal nauwelijks ‘werken’ (waaronder o.m. wordt verstaan het uitzetten, krimpen, scheuren en/of kromtrekken daarvan) indien de luchtvochtigheid in de ruimte op een redelijk constant niveau blijft. De hoogte van de luchtvochtigheid is van belang voor de mate van het werken van de houten delen. Om de luchtvochtigheid te meten, raadt Tafelsmaak aan een hygrometer te gebruiken. Tafelsmaak wijst erop dat de luchtvochtigheid in het stookseizoen extreem laag kan worden, met als gevolg dat er lichte scheurvorming optreedt. In dat geval kan een luchtbevochtiger, of een bak met water op de verwarming of kachel een afdoende oplossing bieden. Een nagenoeg constante luchtvochtigheid van ongeveer 55%, met in de winter een daling van circa 10% en in de zomer een stijging van circa 10%, wordt voor zowel de massief houten onderdelen als voor de gebruikers zelf als een gezond leefklimaat beschouwd. Voor wat betreft de houten onderdelen geeft Tafelsmaak uitsluitend garantie op productiefouten. Op het werken van het hout wordt geen garantie gegeven. Het is de verantwoordelijkheid van u als klant om het werken van hout zoveel mogelijk te beperken.

11. EIGEN ONTWERP
Indien u dit wenst kunt u een eigen ontwerp maken van een meubelstuk, u kunt dan bij ons langskomen om samen een ontwerp te maken of u stuurt ons een tekening van uw ontwerp via e-mail of per post. Ook kunnen wij na opdrachtvergeving tekeningen uitwerken. Het gaat dan om 1 ronde ontwerptekeningen. Mochten meer tekeningen gewenst zijn kan dit op regiebasis plaatsvinden. Voor de afmetingen en ontwerp van een meubelstuk bent u zelf verantwoordelijk, als na productie van het meubelstuk de afmetingen en ontwerp volgens tekening en conform offerte zijn geproduceerd kunt u hier verder geen rechten meer aan ontlenen, u bent dan verplicht het meubelstuk af te nemen en te betalen.