Gemiddeld beoordeeld met een 9.8

Duurzaam tafels maken. Dat zit in ons DNA.

Bekijk assortiment

Duurzaam, duurzaamheid, duurzame inzetbaarheid; het zijn woorden en thema’s die de laatste jaren overal opduiken. En terecht vinden wij. Binnen Tafelsmaak merken we dat duurzaamheid in interieurkeuzes een prominente rol speelt. Los van de klant omarmen wij het onderwerp ook intern. Op welke manier?

Ga snel naar..

Nederlandse producten Minder CO2 uitstoot Hoogwaardige materialen We recycle! Erkend leerbedrijf Werkomgeving Sociale duurzaamheid

Nederlands product

Het hout van onze tafels en overige producten komt oorspronkelijk vrijwel altijd uit bepaalde delen van Europa, maar los daarvan zijn onze eindproducten te typeren als oer-Hollands.

  • Een Nederlands fabricaat heeft doorgaans een betere kwaliteitsgarantie en langere levensduur in vergelijking met import uit lagelonenlanden. Een lange levensduur betekent minder productie en afval. Duurzaam dus.
  • Bij Tafelsmaak produceren we lokaal (in Groningen) en werken we met toeleveranciers uit de nabije omgeving, zodat we meer controle hebben op de manier van (duurzaam) werken én in onze keuze voor levensbestendige, milieuvriendelijke en gecertificeerde grondstoffen en materialen.
  • Door de kwaliteit van onze materialen en onze behandeling is het eindproduct toekomstbestendig. Voor de huidige én aankomende generaties!

Minder CO2 uitstoot

Zoals eerder genoemd zijn onze toeleveranciers allen gehuisvest in de directe omgeving van onze productlocatie in (de stad) Groningen.

Wij vinden het belangrijk dat de materialen die worden ingekocht zo weinig mogelijk kilometers en transportbewegingen maken. Bovendien proberen we de inkoop te bundelen.

Een voorbeeld: minder transport!

Staal en hout worden gebundeld ingekocht en in één rit geleverd, zodat het aantal transportbewegingen beperkt blijft. Dit scheelt in tijd, kosten en CO2-uitstoot.

Hoogwaardige materialen

Alles voor een lange levensduur.

Bij Tafelsmaak gebruiken we louter kwalitatief hoogwaardige materialen en onderdelen, zodat onze meubelen – gecombineerd met een sterke constructie en tijdloos design – een lange levensduur krijgen.

Zowel monteren als demonteren is overigens eenvoudig. Ben je na verloop van tijd toe aan een opknapbeurt van jouw tafel of meubel?

Goed nieuws, want hier zijn wij in gespecialiseerd. Met chirurgische precisie geven wij massief hout een tweede leven, zodat jouw meubel als nieuw is en weer jarenlang mee kan. 

Afval? We recycle!

We zijn zuinig met verpakkingsmaterialen.

Wat we binnen Tafelsmaak niet kunnen hergebruiken, bieden we gescheiden aan voor recycling. Datzelfde geldt voor de materialen die overblijven bij de productie van onze meubelen.

En soms gebruiken we zélf gerecycled materiaal, zoals bijvoorbeeld rollers, dozen en poetsdoeken. Op die manier doen we ons best om onze ecologische voetafdruk – en die van onze klanten – te verkleinen.

En dat blíjven we doen, want duurzaamheid is voor ons geen modewoord maar een continue inspanning.

We zijn een erkend leerbedrijf

We leveren daarmee niet alleen een bijdrage aan de toekomst van ons vakmanschap, maar bieden mensen ook de kans om het vak bij ons te leren. Inclusief gedegen inwerktraject en behoud van actuele vakkennis.

Het is een win-winsituatie, zowel voor ons, de scholier / student als de opleiding.

Tenslotte zorgt het voor een mooie balans in ons personeelsbestand.

Sociale duurzaamheid

Sinds jaar en dag bieden we binnen Tafelsmaak werk aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ons doel is om de omvang van deze groep in de toekomst te laten groeien. Wij zien een mentale of lichamelijke beperking niet als belemmering, maar als kans.

Daar bedenken we geen ingewikkelde constructies voor. Bevalt het van beide kanten? Dan kom je gewoon op de loonlijst van Tafelsmaak. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij ons.

Dat collega’s zich fijn voelen, gezien en gehoord worden, dat talenten worden benut en de begeleiding de juiste is.

Voor dat laatste zorgt Rick, die geregistreerd jobcoach is en gerichte werkervaring heeft.

Een gezonde, veilige en plezierige werkomgeving

Tenslotte vinden we het ontzettend belangrijk dat onze medewerkers hun werk met veel plezier uitvoeren, inclusief gezonde en veilige werkomgeving.

Om dit te kunnen waarborgen zien we hier uiteraard op toe, maar hebben we tevens uitgebreide arbeidsvoorwaardelijke informatie en regels opgenomen in ons personeelshandboek en VGM-beleidsplan.

VGM staat voor veiligheid, gezondheid en milieu.

Veelgestelde vragen

Hoe bepaal ik het aantal zitplaatsen van een directiebureau of vergadertafel?
Hoe bepaal ik de vorm van het tafelblad van de vergadertafel of directiebureau?

Je hebt waarschijnlijk al een beeld over de vorm van het blad van de tafel of het bureau. Mocht je daarover twijfelen, laat je dan informeren door een van de kundige werknemers van Tafelsmaak. Onze handige 2D- en 3D-visualisaties vergemakkelijken dit proces, omdat je uitstekend kunt inschatten of het blad, maar ook de positie, plek en grootte goed is.

Waar kan een vergadertafel voor worden gebruikt?

Vergaderruimtes zijn vaak presentatieruimtes, waardoor de vergadertafel die erin staat een dubbele functie krijgt. Vaak wil men een laptop en beamer gebruiken om een presentatie te geven. Vergadertafel worden los daarvan doorgaans intensief gebruikt, inclusief aanwezigheid van glazen, mokken, computers en laptops. 

Kan ik een eigen ontwerp of design van een bureau of tafel aanleveren?

Dat kan zeker! Wij juichen dit zelfs toe. Met behulp van onze handige 2D- en 3D-visualisaties kunnen we jouw idee snel tot leven laten komen. Ben je akkoord? Dan gaan we graag voor jou aan de slag!

Hoeveel ruimte heb ik nodig rondom de tafel of het bureau?

De opbergruimte van het bureau of de tafel is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Wij adviseren echter een ruimte achter en rondom de werkplek van minimaal één meter, waarbij onze voorkeur uitgaat naar één meter en 20 centimeter ruimte. Zet je tafels of bureaus naast elkaar? Zorg dan voor een tussenruimte van minimaal 3 centimeter, zodat vingers niet in de knel komen. 

Waar is een directiebureau of vergadertafel van gemaakt?

Directiebureaus en vergadertafels zijn er in alle denkbare maten en materialen. Bij Tafelsmaak maken we onder meer gebruik van (topkwaliteit) hout, staal, RVS, kunststof en glas. Jouw persoonlijke smaak in combinatie met de gebruikersvorm en -mate bepalen de uiteindelijke materialen.

Hoe groot is een directiebureau of vergadertafel?

Je hebt waarschijnlijk een duidelijk beeld over waar het bureau of de tafel moet komen te staan. Mocht je daarover twijfelen, laat je dan informeren door een van de kundige werknemers van Tafelsmaak. Onze handige 2D- en 3D-visualisaties vergemakkelijken dit proces, omdat je uitstekend kunt inschatten of de positie, plek en grootte goed is. Wat de positie en ruimte van de tafel betreft is het prettig om ongeveer een meter ruimte te hebben om de tafel heen. Houd hiermee rekening met voldoende doorloopruimte en stoelen die – zeker als ze enige diepte en grootte hebben – makkelijk en ver genoeg naar achteren geschoven kunnen worden. Minder ruimte beschikbaar? Ook dan vinden we een oplossing, bijvoorbeeld door voor een middenpoot of een bankje te kiezen.

Wat is het verschil tussen een directiebureau en een regulier bureau?

Anders dan de naam doet vermoeden, wordt een directiebureau niet alleen maar door directieleden, CEO’s en andere hooggeplaatste functionarissen gebruikt. Bij Tafelsmaak doelen we met een directiebureau op ons topsegment qua bureaus, waarbij we gebruik maken van hoogwaardige materialen en een dito afwerking. 

Welke types directiebureaus zijn er?

Een directiebureau of executive bureau onderscheidt zich op verschillende manieren van een regulier bureau. Vaak bevat het bureau diverse opbergmogelijkheden in de vorm van lades en vakken, bijvoorbeeld om papierwerk en andere zaken uit het zicht te krijgen. Een doorsnee directiebureau is vaak gemaakt van wat meer luxe materialen en houtsoorten, zoals eiken, noten, chroom en roestvast staal (RVS). Er is veel aandacht voor het design en de functionaliteit. Bijpassende kasten of meubelen maken het bureau vaak compleet.

Wat kost een directiebureau of vergadertafel?

We kunnen geen prijs per tafel of meter geven, omdat dit afhankelijk is van de keuzes die je maakt. Hoe lang en breed is de tafel? Voor welk onderstel kies je? Hoe dik moet het blad worden? Onze prijs is eerlijk en gebaseerd op materialen, bewerkingsuren / werkuren en een scherpe marge. Tijdens een gesprek of kennismaking kunnen we precies aangeven wat de invloed van jouw keuzes op de uiteindelijke prijs is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Bij Tafelsmaak houden we van transparantie.