Gemiddeld beoordeeld met een 9.8

Duurzaam tafels maken. Dat zit in ons DNA.

Bekijk assortiment

Duurzaam, duurzaamheid, duurzame inzetbaarheid; het zijn woorden en thema’s die de laatste jaren overal opduiken. En terecht vinden wij. Binnen Tafelsmaak merken we dat duurzaamheid in interieurkeuzes een prominente rol speelt. Los van de klant omarmen wij het onderwerp ook intern. Op welke manier?

Ga snel naar..

Nederlandse producten Minder CO2 uitstoot Hoogwaardige materialen We recycle! Erkend leerbedrijf Werkomgeving Sociale duurzaamheid

Sociale duurzaamheid

Bij Tafelsmaak geloven we in sociaal ondernemen voor positieve verandering! We bieden kansen aan mensen met diverse achtergronden en vaardigheden, zodat iedereen kan bloeien en talenten kan benutten.

Sinds jaar en dag bieden we binnen Tafelsmaak werk aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ons doel is om de omvang van deze groep in de toekomst te laten groeien. Wij zien een mentale of lichamelijke beperking niet als belemmering, maar als kans.

Daar bedenken we geen ingewikkelde constructies voor. Bevalt het van beide kanten? Dan kom je gewoon op de loonlijst van Tafelsmaak. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt bij ons.

Dat collega’s zich fijn voelen, gezien en gehoord worden, dat talenten worden benut en de begeleiding de juiste is.

Voor dat laatste zorgt Rick, die geregistreerd jobcoach is en gerichte werkervaring heeft.

Minder CO2 uitstoot

Zoals eerder genoemd zijn onze toeleveranciers allen gehuisvest in de directe omgeving van onze productlocatie in (de stad) Groningen.

Wij vinden het belangrijk dat de materialen die worden ingekocht zo weinig mogelijk kilometers en transportbewegingen maken. Bovendien proberen we de inkoop te bundelen.

Een voorbeeld: minder transport!

Staal en hout worden gebundeld ingekocht en in één rit geleverd, zodat het aantal transportbewegingen beperkt blijft. Dit scheelt in tijd, kosten en CO2-uitstoot.

Hoogwaardige materialen

Alles voor een lange levensduur.

Bij Tafelsmaak gebruiken we louter kwalitatief hoogwaardige materialen en onderdelen, zodat onze meubelen – gecombineerd met een sterke constructie en tijdloos design – een lange levensduur krijgen.

Zowel monteren als demonteren is overigens eenvoudig. Ben je na verloop van tijd toe aan een opknapbeurt van jouw tafel of meubel?

Goed nieuws, want hier zijn wij in gespecialiseerd. Met chirurgische precisie geven wij massief hout een tweede leven, zodat jouw meubel als nieuw is en weer jarenlang mee kan. 

Afval? We recycle!

We zijn zuinig met verpakkingsmaterialen.

Wat we binnen Tafelsmaak niet kunnen hergebruiken, bieden we gescheiden aan voor recycling. Datzelfde geldt voor de materialen die overblijven bij de productie van onze meubelen.

En soms gebruiken we zélf gerecycled materiaal, zoals bijvoorbeeld rollers, dozen en poetsdoeken. Op die manier doen we ons best om onze ecologische voetafdruk – en die van onze klanten – te verkleinen.

En dat blíjven we doen, want duurzaamheid is voor ons geen modewoord maar een continue inspanning.

We zijn een erkend leerbedrijf

We leveren daarmee niet alleen een bijdrage aan de toekomst van ons vakmanschap, maar bieden mensen ook de kans om het vak bij ons te leren. Inclusief gedegen inwerktraject en behoud van actuele vakkennis.

Het is een win-winsituatie, zowel voor ons, de scholier / student als de opleiding.

Tenslotte zorgt het voor een mooie balans in ons personeelsbestand.

Nederlands product

Het hout van onze tafels en overige producten komt oorspronkelijk vrijwel altijd uit bepaalde delen van Europa, maar los daarvan zijn onze eindproducten te typeren als oer-Hollands.

  • Een Nederlands fabricaat heeft doorgaans een betere kwaliteitsgarantie en langere levensduur in vergelijking met import uit lagelonenlanden. Een lange levensduur betekent minder productie en afval. Duurzaam dus.
  • Bij Tafelsmaak produceren we lokaal (in Groningen) en werken we met toeleveranciers uit de nabije omgeving, zodat we meer controle hebben op de manier van (duurzaam) werken én in onze keuze voor levensbestendige, milieuvriendelijke en gecertificeerde grondstoffen en materialen.
  • Door de kwaliteit van onze materialen en onze behandeling is het eindproduct toekomstbestendig. Voor de huidige én aankomende generaties!

Een gezonde, veilige en plezierige werkomgeving

Tenslotte vinden we het ontzettend belangrijk dat onze medewerkers hun werk met veel plezier uitvoeren, inclusief gezonde en veilige werkomgeving.

Om dit te kunnen waarborgen zien we hier uiteraard op toe, maar hebben we tevens uitgebreide arbeidsvoorwaardelijke informatie en regels opgenomen in ons personeelshandboek en VGM-beleidsplan.

VGM staat voor veiligheid, gezondheid en milieu.

Veelgestelde vragen

Is Tafelsmaak een duurzame organisatie?
Maakt Tafelsmaak gebruik van duurzame materialen?

Bij Tafelsmaak gebruiken we louter kwalitatief hoogwaardige materialen en onderdelen, zodat onze meubelen – gecombineerd met een sterke constructie en tijdloos design – een lange levensduur krijgen. Duurzaam dus. Zowel monteren als demonteren is overigens eenvoudig. Ben je na verloop van tijd toe aan een opknapbeurt van jouw tafel of meubel? Goed nieuws, want hier zijn wij in gespecialiseerd. Lees hier hoe wij te werk gaan. Met chirurgische precisie geven wij massief hout een tweede leven, zodat jouw meubel als nieuw is en weer jarenlang mee kan.

Is een houten tafel laten opknappen duurzaam?

Absoluut! Duurzaamheid is een thema wat hoog op de agenda van Tafelsmaak staat. Wij zijn betrokken en begaan met het milieu. Bij een opgeknapte tafel hoeft er minder (nieuw) hout verworven te worden en is er in de productie en afvoer weinig tot geen afval. De duurzaamheid zit hem ook in onze manier van behandelen. Wij werken met een combinatie van olie en (erna) lak, waardoor de tafel een nieuwe levensduur van minimaal 25 jaar heeft.