Meubelmaker in Drenthe.

Bij Tafelsmaak – actief in de provincies Drenthe, Groningen en Friesland – maken we meubels op maat. Wij combineren vakwerk en ambacht met zowel traditionele als nieuwe, digitale technieken. Het resultaat? Maatwerk!

Een uniek product wat door jou is bedacht en door ons is gevormd. Tevens kun je bij ons terecht voor diensten zoals:

Eettafels Eikenhouten tafels Boomstam tafels Boekenkasten

Met de stad Groningen als prettige thuishaven rijden we niettemin wekelijks door de provincie Drenthe om op maat gemaakte meubels te bezorgen. Van Meppel, Coevorden en hoofdstad Assen tot en met prachtige dorpen als Zuidlaren, Dwingeloo en Borger, je kunt onze busjes over tegenkomen. Onze klanten zijn zeer divers, want naast het bezorgen van onder meer tafels, stoelen, bedden en kasten bij particulieren, zijn we ook actief in de zakelijke markt – van stoere vergadertafels tot complete interieurinrichtingen, bij ons zit je goed.

‘Jouw idee en ons vakmanschap creëren samen een droommeubel’

Weet je al wat voor meubel je wil laten maken of ben je hierin zoekende?

Weet je al wat voor meubel je wil laten maken of ben je hierin zoekende? Bij ons kun je altijd terecht voor een gratis advies. Omdat de mogelijkheden eindeloos zijn, denken wij graag mee.

Wij geven antwoord op vragen en laten ontwerpen tot leven komen middels onze vooruitstrevende 2D- en 3D-visualisaties. Zo weet je precies wat je in huis haalt. Wij doen erna de rest en nemen jou van A tot Z mee in het (werk)proces.

Van oriëntatie en visualisatie naar realisatie. Ben jij toe aan een ware blikvanger?

Voor elk interieur een oplossing

Wij hebben in Drenthe al heel wat meubels gemaakt en bezorgd. Elk meubel wordt met de grootste zorgvuldigheid gemaakt. Met A-kwaliteit hout (inclusief FSC-keurmerk) en de beste en meest duurzame middelen en materialen.

Of jouw stijl nou landelijk, modern, industrieel, Scandinavisch of Japans is; voor elk interieur maken wij een passend meubel. 

Neem contact met ons op

Waarom kiezen voor Tafelsmaak?

  • Eindeloze mogelijkheden en oplossingen voor elk interieur
  • Het beste advies2D- & 3D-visualisatie
  • Topkwaliteit hout voor binnen én buiten
  • Ambacht, maatwerk & vakwerk
  • Duurzame materialenInnovatieve producten
  • Een transparant proces & eerlijke prijs
  • Jouw handgemaakt droommeubel

Wij denken graag met je mee!

Neem contact op

Meubels die wij eerder maakten

Eettafel Solido

vanaf €1395 EUR

Eettafel Ideale

vanaf €1295 EUR

Eettafel – Carino

vanaf €1295 EUR

Eettafel Brillante

vanaf €1795 EUR

Wij zijn Tafelsmaak, Groningers met een zwak voor Drenthe

Ontstaan in 2015 door de broers Joep, Rick en Bart Lommerts. Uit hetzelfde hout gesneden, met verschillende eigenschappen en talenten die elkaar aanvullen en versterken.

Het team is inmiddels aangevuld met meerdere vakspecialisten, zodat alle facetten van het “tafel maken” tot in perfectie worden uitgevoerd. Van idee tot ontwerp. Van houtbewerking tot afwerking van de bladen.

Van de laatste details tot bezorging aan de deur. 

Tafelsmaak is door de jaren heen uitgegroeid tot specialist op het gebied van het maken (of opknappen) van tafels, maar we maken inmiddels ook kasten, tv-meubels, wandplanken, gevelbanken en shuffleboards.

Voor particulieren en de zakelijke markt. Van losse tafel(s) tot grootschalige projecten en interieurinrichtingen.

Kwaliteit, toekomstbestendig en tegen een eerlijke prijs – dát is Tafelsmaak!

Veelgestelde vragen

Wat is de uurprijs van een meubelmaker?
Kan ik een eigen ontwerp bij een meubelmaker aanleveren?

Dat kan, bijvoorbeeld via een ontwerp of (technische) tekening. Een meubelmaker kan vervolgens helpen om het ontwerp of de tekening tot leven te brengen. Bij Tafelsmaak werken we met 2D- en 3D-visualisaties, zodat je snel kunt zien hoe jouw idee eruit ziet in de woning of het (kantoor)pand. Het unieke aan een eigen ontwerp is dat het afwijkt van een standaard (massa)product. Bovendien is de kwaliteit hoger, omdat er meer tijd en vakmanschap bij komt kijken. Je haalt iets bijzonders in huis.

Wat voor meubels maakt een meubelmaker?

Goede meubelmakers, zoals de meubelmakers van Tafelsmaak in Groningen, zijn in staat om uit hout afgewerkte meubels te maken. Het opknappen of restaureren van meubels valt daar ook onder. Qua verschillende meubels kun je denken aan tafels, stoelen, kasten, bedden, wandplanken en dressoirs. In alle soorten en maten, zoals boomstamtafels, vergadertafels, bureaus, inloopkasten, wandkasten, boekenkasten en tv-meubels.

Wat doet een meubelmaker precies?

Meubel maken is een ambachtelijk beroep. Een meubelmaker maakt en repareert meubels met behulp van (semi-)automatische bewerkingsmachines en (hand)gereedschappen, en is daarbij kundig in onder meer zagen, schuren, lijmen, boren, buigen, frezen, fineren en persen. Naast werken met hout, is een meubelmaker doorgaans ook bedreven in het omgaan met bijvoorbeeld glaswerk, metalen en kunststoffen. Hierbij worden verschillende technieken toegepast, zoals houtsnijden, inlegwerk, schilderen en aflakken,

Maakt Tafelsmaak gebruik van duurzame materialen?

Bij Tafelsmaak gebruiken we louter kwalitatief hoogwaardige materialen en onderdelen, zodat onze meubelen – gecombineerd met een sterke constructie en tijdloos design – een lange levensduur krijgen. Duurzaam dus. Zowel monteren als demonteren is overigens eenvoudig. Ben je na verloop van tijd toe aan een opknapbeurt van jouw tafel of meubel? Goed nieuws, want hier zijn wij in gespecialiseerd. Lees hier hoe wij te werk gaan. Met chirurgische precisie geven wij massief hout een tweede leven, zodat jouw meubel als nieuw is en weer jarenlang mee kan.

Heb je specifieke meubel vragen? Stel ze!

Heb je vragen over de mogelijkheden voor nieuw meubilair? Kun je wel wat advies gebruiken of wil je 2D- of 3D-ontwerpen van je nieuwe tafel bekijken? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op, of kom bij ons langs in Groningen. Wij helpen je met alle plezier verder bij de realisatie van je droomtafel!

Joep, Bart & Rick Lommerts