Meubelmaker in Drenthe.

Bij Tafelsmaak – actief in de provincies Drenthe, Groningen en Friesland – maken we meubels op maat. Wij combineren vakwerk en ambacht met zowel traditionele als nieuwe, digitale technieken. Het resultaat? Maatwerk!

Een uniek product wat door jou is bedacht en door ons is gevormd. Tevens kun je bij ons terecht voor diensten zoals:

Eettafels Eikenhouten tafels Boomstam tafels Boekenkasten

Met de stad Groningen als prettige thuishaven rijden we niettemin wekelijks door de provincie Drenthe om op maat gemaakte meubels te bezorgen. Van Meppel, Coevorden en hoofdstad Assen tot en met prachtige dorpen als Zuidlaren, Dwingeloo en Borger, je kunt onze busjes over tegenkomen. Onze klanten zijn zeer divers, want naast het bezorgen van onder meer tafels, stoelen, bedden en kasten bij particulieren, zijn we ook actief in de zakelijke markt – van stoere vergadertafels tot complete interieurinrichtingen, bij ons zit je goed.

‘Jouw idee en ons vakmanschap creëren samen een droommeubel’

Weet je al wat voor meubel je wil laten maken of ben je hierin zoekende?

Weet je al wat voor meubel je wil laten maken of ben je hierin zoekende? Bij ons kun je altijd terecht voor een gratis advies. Omdat de mogelijkheden eindeloos zijn, denken wij graag mee.

Wij geven antwoord op vragen en laten ontwerpen tot leven komen middels onze vooruitstrevende 2D- en 3D-visualisaties. Zo weet je precies wat je in huis haalt. Wij doen erna de rest en nemen jou van A tot Z mee in het (werk)proces.

Van oriëntatie en visualisatie naar realisatie. Ben jij toe aan een ware blikvanger?

Voor elk interieur een oplossing

Wij hebben in Drenthe al heel wat meubels gemaakt en bezorgd. Elk meubel wordt met de grootste zorgvuldigheid gemaakt. Met A-kwaliteit hout (inclusief FSC-keurmerk) en de beste en meest duurzame middelen en materialen.

Of jouw stijl nou landelijk, modern, industrieel, Scandinavisch of Japans is; voor elk interieur maken wij een passend meubel. 

Neem contact met ons op

Waarom kiezen voor Tafelsmaak?

  • Eindeloze mogelijkheden en oplossingen voor elk interieur
  • Het beste advies2D- & 3D-visualisatie
  • Topkwaliteit hout voor binnen én buiten
  • Ambacht, maatwerk & vakwerk
  • Duurzame materialenInnovatieve producten
  • Een transparant proces & eerlijke prijs
  • Jouw handgemaakt droommeubel

Wij denken graag met je mee!

Neem contact op

Wij zijn Tafelsmaak, Groningers met een zwak voor Drenthe

Ontstaan in 2015 door de broers Joep, Rick en Bart Lommerts. Uit hetzelfde hout gesneden, met verschillende eigenschappen en talenten die elkaar aanvullen en versterken.

Het team is inmiddels aangevuld met meerdere vakspecialisten, zodat alle facetten van het “tafel maken” tot in perfectie worden uitgevoerd. Van idee tot ontwerp. Van houtbewerking tot afwerking van de bladen.

Van de laatste details tot bezorging aan de deur. 

Tafelsmaak is door de jaren heen uitgegroeid tot specialist op het gebied van het maken (of opknappen) van tafels, maar we maken inmiddels ook kasten, tv-meubels, wandplanken, gevelbanken en shuffleboards.

Voor particulieren en de zakelijke markt. Van losse tafel(s) tot grootschalige projecten en interieurinrichtingen.

Kwaliteit, toekomstbestendig en tegen een eerlijke prijs – dát is Tafelsmaak!

Veelgestelde vragen

Hoe bepaal ik het aantal zitplaatsen van een directiebureau of vergadertafel?
Hoe bepaal ik de vorm van het tafelblad van de vergadertafel of directiebureau?

Je hebt waarschijnlijk al een beeld over de vorm van het blad van de tafel of het bureau. Mocht je daarover twijfelen, laat je dan informeren door een van de kundige werknemers van Tafelsmaak. Onze handige 2D- en 3D-visualisaties vergemakkelijken dit proces, omdat je uitstekend kunt inschatten of het blad, maar ook de positie, plek en grootte goed is.

Waar kan een vergadertafel voor worden gebruikt?

Vergaderruimtes zijn vaak presentatieruimtes, waardoor de vergadertafel die erin staat een dubbele functie krijgt. Vaak wil men een laptop en beamer gebruiken om een presentatie te geven. Vergadertafel worden los daarvan doorgaans intensief gebruikt, inclusief aanwezigheid van glazen, mokken, computers en laptops. 

Kan ik een eigen ontwerp of design van een bureau of tafel aanleveren?

Dat kan zeker! Wij juichen dit zelfs toe. Met behulp van onze handige 2D- en 3D-visualisaties kunnen we jouw idee snel tot leven laten komen. Ben je akkoord? Dan gaan we graag voor jou aan de slag!

Hoeveel ruimte heb ik nodig rondom de tafel of het bureau?

De opbergruimte van het bureau of de tafel is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Wij adviseren echter een ruimte achter en rondom de werkplek van minimaal één meter, waarbij onze voorkeur uitgaat naar één meter en 20 centimeter ruimte. Zet je tafels of bureaus naast elkaar? Zorg dan voor een tussenruimte van minimaal 3 centimeter, zodat vingers niet in de knel komen. 

Waar is een directiebureau of vergadertafel van gemaakt?

Directiebureaus en vergadertafels zijn er in alle denkbare maten en materialen. Bij Tafelsmaak maken we onder meer gebruik van (topkwaliteit) hout, staal, RVS, kunststof en glas. Jouw persoonlijke smaak in combinatie met de gebruikersvorm en -mate bepalen de uiteindelijke materialen.

Hoe groot is een directiebureau of vergadertafel?

Je hebt waarschijnlijk een duidelijk beeld over waar het bureau of de tafel moet komen te staan. Mocht je daarover twijfelen, laat je dan informeren door een van de kundige werknemers van Tafelsmaak. Onze handige 2D- en 3D-visualisaties vergemakkelijken dit proces, omdat je uitstekend kunt inschatten of de positie, plek en grootte goed is. Wat de positie en ruimte van de tafel betreft is het prettig om ongeveer een meter ruimte te hebben om de tafel heen. Houd hiermee rekening met voldoende doorloopruimte en stoelen die – zeker als ze enige diepte en grootte hebben – makkelijk en ver genoeg naar achteren geschoven kunnen worden. Minder ruimte beschikbaar? Ook dan vinden we een oplossing, bijvoorbeeld door voor een middenpoot of een bankje te kiezen.

Wat is het verschil tussen een directiebureau en een regulier bureau?

Anders dan de naam doet vermoeden, wordt een directiebureau niet alleen maar door directieleden, CEO’s en andere hooggeplaatste functionarissen gebruikt. Bij Tafelsmaak doelen we met een directiebureau op ons topsegment qua bureaus, waarbij we gebruik maken van hoogwaardige materialen en een dito afwerking. 

Welke types directiebureaus zijn er?

Een directiebureau of executive bureau onderscheidt zich op verschillende manieren van een regulier bureau. Vaak bevat het bureau diverse opbergmogelijkheden in de vorm van lades en vakken, bijvoorbeeld om papierwerk en andere zaken uit het zicht te krijgen. Een doorsnee directiebureau is vaak gemaakt van wat meer luxe materialen en houtsoorten, zoals eiken, noten, chroom en roestvast staal (RVS). Er is veel aandacht voor het design en de functionaliteit. Bijpassende kasten of meubelen maken het bureau vaak compleet.

Wat kost een directiebureau of vergadertafel?

We kunnen geen prijs per tafel of meter geven, omdat dit afhankelijk is van de keuzes die je maakt. Hoe lang en breed is de tafel? Voor welk onderstel kies je? Hoe dik moet het blad worden? Onze prijs is eerlijk en gebaseerd op materialen, bewerkingsuren / werkuren en een scherpe marge. Tijdens een gesprek of kennismaking kunnen we precies aangeven wat de invloed van jouw keuzes op de uiteindelijke prijs is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Bij Tafelsmaak houden we van transparantie.

Heb je specifieke meubel vragen? Stel ze!

Heb je vragen over de mogelijkheden voor nieuw meubilair? Kun je wel wat advies gebruiken of wil je 2D- of 3D-ontwerpen van je nieuwe tafel bekijken? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op, of kom bij ons langs in Groningen. Wij helpen je met alle plezier verder bij de realisatie van je droomtafel!

Joep, Bart & Rick Lommerts