Boomstamtafel op maat laten maken?

Een tafel op maat, volledig naar eigen wens en smaak? Welkom bij Tafelsmaak! Wij ontwerpen verschillende soorten tafels: van (uitschuifbare) eettafel tot salontafel, van boomstamtafel tot bijzettafel en van vergadertafel tot bistrotafel.

Met de hand gemaakt en gedreven door passie en vakmanschap. Maatwerk dus. Met hout van de allerhoogste kwaliteit. In alle maten en kleuren.

Met Groningen als standplaats en klanten in heel Nederland staan wij voor jou klaar.

Bijzettafels Eettafels Eikenhouten tafels Boomstam tafels Tafel laten maken Tafelblad

Keuzestress? Niet nodig.
Wij loodsen jou moeiteloos door het traject heen!

Heb je al een idee over wat voor boomstamtafel je wilt hebben of ben je hierin zoekende? Ben je op zoek naar een eiken boomstamtafel? Of een Suar boomstamtafel? Bij de specialisten van Tafelsmaak kun je altijd terecht voor een gratis advies. Omdat de mogelijkheden eindeloos zijn, denken wij graag mee.

 • Voor welke houtsoort kies je?
 • Met een licht glooiende boomstamrand? Of juist met een grillig verloop?
 • En wat voor onderstel: hout of metaal?
 • Welk type poot?
 • Hoe groot moet de boomstamtafel worden?
 • In welke kleur?

Veel vragen, wij hebben de antwoorden. Jouw wensen en onze ideeën en expertises creëren samen een droomtafel. In woningen en kantoorpanden. Binnen en buiten. In alle soorten en maken. Passend bij elk interieur. 

Stel direct je eigen boomstamtafel samen

Boomstamtafels die wij eerder maakten

Eettafel Rossa

vanaf €1395 EUR

Eettafel Splendido

vanaf €1495 EUR

Eettafel Monastero

vanaf €1395 EUR

Eettafel – Stella

vanaf €1795 EUR

Massieve boomstamtafels van eikenhout

Wij maken met name massieve boomstamtafels van eikenhout. Hoe het blad, het onderstel en de tafel er verder uit komt te zien is volledig aan jou. Maar waar je ook voor kiest, je hebt een zekerheidje: het resultaat is een unieke tafel, vooral omdat het hout uit één en dezelfde stam afkomstig is.

Dit betekent dat de karakteristieke eigenschappen van de boom behouden blijven en dat er nauwelijks verschil in kleur en structuur is. Elk interieur krijgt daarmee een surplus aan sfeer en warmte.

‘Een boomstamtafel is organisch, imperfect, stoer en robuust tegelijk’

Rustiek eikenhout

Wat onze handgemaakte boomstamtafels betreft werken we met rustiek eikenhout, waarbij het tafelblad vaak wordt gecombineerd met een stalen poot. Heb je de voorkeur voor een tafel die volledig uit hout bestaat? Ook dat kan uiteraard.

Rustiek eikenhout kenmerkt zich door de aanwezigheid van kwasten, noesten, draadverloop en scheurtjes. Opvallende gebreken worden door ons echter op subtiele wijze geaccentueerd. Is jouw woning of kantoor klaar voor een absolute blikvanger?

Proces

Drogen, schoonmaken, schuren, frezen, schaven, schrapen en borstelen. Het proces richting een boomstamtafel is net zo uniek als de tafel zelf. Handwerk en vakwerk ontmoeten elkaar.

Stel direct je eigen tafel samen

6 redenen waarom klanten voor ons kiezen

Voor elk interieur een oplossing

Wij hebben al heel wat boomstamtafels gemaakt. Elke tafel wordt met de grootste zorgvuldigheid gemaakt. Met A-kwaliteit hout (inclusief FSC-keurmerk) en de beste en meest duurzame middelen en materialen.

Of jouw stijl nou landelijk, modern, industrieel, Scandinavisch of Japans is; voor elk interieur maken wij een passende boomstamtafel.

"Een prachtige tafel op maat" | Heiko, maart 2022

Voor onze keuken hebben we bij Tafelsmaak een prachtige tafel laten maken. Het resultaat mag er zijn en je kunt zien dat het vakwerk is. Op basis van enkele voorbeelden hebben we een ontwerp kunnen kiezen, die vervolgens op maat is gemaakt. Het jonge, enthousiaste team van Tafelsmaak heeft er met passie aan gewerkt en is tot een prachtig resultaat gekomen. Een tafel die je niet in een reguliere meubelwinkel tegenkomt. Dat is juist het unieke eraan.

Ale-Wim Riedstra, augustus 2022

Keurig kwalitatief goede meubels afgeleverd! Zeer tevreden met de mooie aankoop

"Professioneel, volledig op maat gemaakt!" | Bas Rijnen, juni 2022

De mannen van Tafelsmaak hebben voor ons uitmuntend vakmanschap geleverd. En ook nog eens in zeer korte tijd. De gevelbanken die zij voor ons gemaakt hebben zijn adembenemend mooi, zitten heerlijk, zijn gebruiksvriendelijk en het materiaal is van hoge kwaliteit.

"Professioneel, goede service, een aanrader!" | Sophie, juli 2022

Afgelopen week mijn tafel mogen ontvangen, gemaakt door Tafelsmaak en wat is het een mooie tafel geworden. Ben erg professioneel geholpen, leuk contact gehad en alle smaken en kleuren zijn mogelijk. Ik kom hier zeker nog eens terug!

Waarom een een boomstamtafel laten maken?

 • Het beste advies voor jouw nieuwe boomstamtafel
 • Eindeloze mogelijkheden en kleuren
 • Een oplossing voor elk interieur
 • 2D- & 3D-visualisatie
 • Topkwaliteit hout
 • Ambacht, maatwerk & vakwerk
 • Duurzame materialen
 • Een transparant proces
 • Een eerlijke prijs
 • De boomstamtafel waar je van droomt!

Veelgestelde vragen over boomstamtafels

Hoe duur is een boomstamtafel?
Is een boomstamtafel geschikt voor buiten?

In principe kan elke tafel buiten worden gebruikt, dus ook een boomstamtafel. Wij verlijmen onze bladen uit panelen van één en dezelfde stam hout. Het hout zagen we hartvrij. Op deze manier is werking tot een minimum beperkt. De lijm is niet geschikt voor de weersinvloeden van buiten en laat los na verloop van tijd. Wij maken geen tafel uit één zaagsnede of plek, omdat er teveel werking is (vanwege het aanwezige hart). De planken voor onze boomstamtafels voor buiten hebben altijd 5 tot 10 millimeter (tussen)ruimte, zodat houtwerking kan plaatsvinden en water kan wegvloeien. Verder hangt veel af van de manier en mate van behandelen. Wij behandelen een boomstamtafel op een dusdanige manier dat de bescherming zo optimaal en lang mogelijk is.

Hoe moet ik een boomstamtafel onderhouden?

Wij completeren 9 van de 10 tafels met onze unieke combinatie van twee behandelingen. Eerst behandelen we de tafel met een 3-componenten olie die voor intensivering van het lijnenspel zorgt en het hout op kleur brengt. Erna werken we het geheel af met een transparante 2-componenten lak. De lak zorgt voor een optimale bescherming en houdt de natuurlijke uitstraling van de tafel vast. Meer weten over onderhoud en behandeling van jou tafel

Hoe hoog is een gemiddelde boomstamtafel?

De gemiddelde hoogte van een boomstam(eet)tafel is 75 tot 78 centimeter. Bij Tafelsmaak zijn we echter niet aan hoogtes gebonden. Jij bepaalt de hoogte van de boomstamtafel.

Hoe groot kan een boomstamtafel zijn?

Onze boomstamtafels hebben een maximale lengte van 5 meter. Langer is helaas niet mogelijk in verband met toleranties van ons machinepark en onze werkplaats.

Waar is een boomstamtafel van gemaakt?

Wij maken boomstamtafels van massief hout! Een boomstamtafel bestaat uit kern- en spinthout. Het spinthout is de boomstamrand. Bij Tafelsmaak heb je de keuze uit verschillende houtsoorten. Maar waar je ook voor kiest, wij werken alleen met hout van A-kwaliteit.

Heb je nog andere vragen? Stel ze!

Heb je vragen over de mogelijkheden voor een nieuwe boomstamtafel? Kun je wel wat advies gebruiken of wil je 2D- of 3D-ontwerpen van je nieuwe tafel bekijken? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op, of kom bij ons langs in Groningen. Wij helpen je met alle plezier verder bij de realisatie van je droomtafel!

Joep, Bart & Rick Lommerts

Ondertussen op ons Instagram account

Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 10158448929661075