Staalbewerking

Bij Tafelsmaak zijn we groot geworden door kwalitatieve tafels te maken, vaak met de combinatie van een houten blad en stalen onderstel. Ons bedrijf is door de jaren heen flink gegroeid, zowel qua personeel als aanbod. Naast tafels op maat creëren we inmiddels net zo gemakkelijk kasten, stoelen, bedden, deuren, opbergsystemen en plantenbakken.

Heb je echter een uitdaging op het gebied van staal? Goed nieuws, want voor zowel kleine als omvangrijke staalprojecten kun je bij ons in Groningen terecht!

Neem direct contact met ons op

Geen staalklus is ons te gek

Eigenlijk draaien we onze kundige handen voor geen enkele staalklus om. We kunnen iets maken, maar net zo goed restaureren of repareren. Specifieke wensen van tal van particuliere en zakelijke klanten hebben we weten om te zetten in schitterende eindproducten van staal.

Van een losse kapstok of lichtbak op maat tot inrichtingen van woningen en bedrijfspanden met onder meer trappen, leuningen, vensterbanken, kledingrekken, hekken, tuindeuren, bloembakken en borderranden.

Met staal, RVS en cortenstaal als veelgebruikte metalen hebben wij naast eerdergenoemde producten ook ervaring met het maken van stalen:

 • (Afwerk)profielen voor huizen
 • Oprijplaten voor mindervalide mensen
 • Balustradehekken voor o.a. overloop en balkon
 • Roomdividers / kamerhekken
 • Haardombouw
 • Bootonderdelen en -accessoires van RVS
 • Spanten voor de bouw van loodsen, schuren en woningen
 • Opslagrekken voor in de horeca
 • Trolleykarren
 • Gevelbelettering
 • Verbindingsstukken en beugels

Staat jouw gewenste product er niet tussen? Geen nood, want de kans is groot dat wij het voor jou kunnen maken. Neem gerust contact met ons op om een vrijblijvende afspraak in te plannen!

Contact opnemen om wensen te bespreken

Ons werkproces: alles in goed overleg!

Een eigen ontwerp of schets kun je bij ons aanleveren als DWG- of STEP-bestand. Heb je geen tekening of concreet idee? Wij denken heel graag met jou mee.

Tijdens een vrijblijvende, oriënterende kennismaking gaan we in op jouw wensen, waarna de analyse en budgettering volgt. Hierna brengen we een offerte uit. Na een eventueel akkoord visualiseren we het schetsontwerp en zorgen we voor het inmeten op locatie.

Na de uitwerking in 2D en 3D en/of het maken van een krachtenberekening gaan wij over tot het maken van de onderdelen van het product. Conserveren gebeurt eventueel door middel van thermisch verzinken of poedercoaten in de gewenste kleur.

In goed overleg kunnen wij tevens voor de bezorging, montage en/of installatie zorgen.

Neem contact met ons op

‘Ons snijwerk heeft een korte levertijd van 1,5 tot 2 weken. Heb je een spoedklus? Dan kunnen we nog sneller schakelen!’

Moderne Lasersnijmachine: snel en efficiënt

Bij Tafelsmaak werken we met een moderne lasersnijmachine waarmee we snel en uitermate efficiënt metaal op maat kunnen snijden.

Gedetailleerde ontwerpen, logo’s, figuren en patronen kunnen we verwerken tot een prachtig eindproduct, waarbij we de volgende materialen op voorraad hebben: warmgewalst staal, RVS 304 (1 tot en met 12 mm) en het zoutbestendige RVS 316 (1 tot en met 12 mm).

Wist je dat wij op onze locatie in Groningen een heuse staalwerkplaats hebben?

Onze werkplaats zelf komen bekijken?

‘Zetwerk, knippen, zagen, boren, ponsen, walsen, tappen, lassen en slijpen: ons machinepark is van alle markten thuis!’

Erkend leerbedrijf voor de opleiding tot constructiewerker

Om meerdere redenen is Tafelsmaak blij met uiteenlopende staalklussen en -projecten. We zetten onze kennis en ervaring natuurlijk liefst zo breed mogelijk in. 

Als erkend leerbedrijf voor de opleiding tot constructiewerker moeten we richting het SBB kunnen aantonen dat we in staat zijn om zeer diverse (staal)constructies te maken. En dat kunnen we! 

Waar we trots op zijn

Projecten

Waarom een project bij Tafelsmaak?

Voordelen

Unieke projecten

Jouw wens vertalen naar een concept

Waarom werkt het ene ontwerp niet en brengt het andere ontwerp jouw ruimte juist helemaal tot leven? Wat je idee ook is, wij begeleiden je daarbij van A tot Z. Van idee tot realisatie. We proberen hierbij jouw specifieke wensen te vertalen tot de uitstraling die jij voor ogen hebt. Zo kun je er zeker van zijn dat jouw project een succes wordt.

Van concept naar realisatie

We brengen jouw project idee tot leven

Wanneer we overeengekomen zijn over het concept, is het tijd om jouw idee tot leven te wekken. Eén van de mooiste fases tijdens een project. En een fase waar we jou ook nauw bij betrekken. Voor je ogen zie je het concept op papier veranderen in iets tastbaars. Doordat je nauw betrokken blijft bij het proces, zul je je meer verbonden voelen met het uiteindelijke resultaat.

Unieke projecten

De oplevering

Het is zover, de conceptfase ligt ver achter ons en je hebt jouw project stukje bij beetje tot leven zien komen. En dan gaat het toch echt gebeuren: de oplevering. Bij jou op locatie wordt het gehele project gemonteerd. Je ziet de ruimte veranderen nu jouw product, speciaal ontworpen voor deze ruimte, op zijn plek is.

Project uitvoeren door Tafelsmaak?

Rick gaat graag het gesprek met je aan! Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intake gesprek of een kop koffie in Groningen!

Rick Lommerts

050 2110385
info@tafelsmaak.nl