Tafel op maat laten maken?

Een tafel op maat, volledig naar eigen wens en smaak? Welkom bij Tafelsmaak! Wij ontwerpen verschillende soorten tafels: van (uitschuifbare) eettafel tot salontafel, van boomstamtafel tot bijzettafel en van vergadertafel tot bistrotafel.

Met de hand gemaakt en gedreven door passie en vakmanschap. Maatwerk dus. Met hout van de allerhoogste kwaliteit. In alle maten en kleuren.

Met Groningen als standplaats en klanten in heel Nederland staan wij voor jou klaar. 

Bijzettafels Eettafels Eikenhouten tafels Boomstam tafels Design tafels Losse tafelbladen

Keuzestress? Niet nodig.
Wij loodsen jou moeiteloos door het traject heen!

Heb je al een idee over wat voor tafel je wilt hebben of ben je hierin zoekende? Bij de experts van Tafelsmaak kun je altijd terecht voor een gratis advies. Omdat de mogelijkheden eindeloos zijn, denken wij graag mee.

 • Voor welke houtsoort kies je?
 • En wat voor onderstel: hout of metaal?
 • Welk type poot?
 • Hoe groot moet de tafel worden?
 • In welke kleur?

Veel vragen, wij geven antwoorden. Jouw wensen en onze ideeën en expertises creëren samen een droomtafel. In woningen en kantoorpanden. Binnen en buiten. In alle soorten en maken. Passend bij elk interieur. 

Stel direct je eigen tafel samen

Tafels die wij eerder maakten

Eettafel Splendido

vanaf €1495 EUR

Eettafel Belli

vanaf €1295 EUR

Eettafel Stretto

vanaf €1395 EUR

Eettafel Magnifico

vanaf €1595 EUR

Eettafel Dolce

vanaf €1395 EUR

Van eettafel tot bijzettafel en alles daartussenin

Dineren aan een lange eettafel, een handige bijzettafel passend bij de bank of een robuuste vergadertafel die intensief wordt gebruikt. Bij Tafelsmaak zijn al heel wat fraaie modellen gecreëerd. Wij maken van jouw wensen een droomtafel en nemen jou van A tot Z mee in ons proces. Van advisering op maat tot en met het afleveren van de tafel. Een tafel op maat laten maken is vakwerk. En vakmensen, dat zijn wij. Met tafels als resultaat, met plezier door ons gemaakt.

Elke tafel wordt met de grootste zorgvuldigheid gemaakt. Het blad, het (houten of stalen) onderstel, de bewerking en behandeling. Met A-kwaliteit hout (en het FSC-keurmerk) en de beste en meest duurzame middelen en materialen. Wist je dat wij ook houten tafels opknappen?

Of jouw stijl nou landelijk, modern, industrieel, Scandinavisch of Japans is; voor alles vinden wij een oplossing.

Stel direct je eigen tafel samen

6 redenen waarom klanten voor ons kiezen

"Een prachtige tafel op maat" | Heiko, maart 2022

Voor onze keuken hebben we bij Tafelsmaak een prachtige tafel laten maken. Het resultaat mag er zijn en je kunt zien dat het vakwerk is. Op basis van enkele voorbeelden hebben we een ontwerp kunnen kiezen, die vervolgens op maat is gemaakt. Het jonge, enthousiaste team van Tafelsmaak heeft er met passie aan gewerkt en is tot een prachtig resultaat gekomen. Een tafel die je niet in een reguliere meubelwinkel tegenkomt. Dat is juist het unieke eraan.

Ale-Wim Riedstra, augustus 2022

Keurig kwalitatief goede meubels afgeleverd! Zeer tevreden met de mooie aankoop

"Professioneel, volledig op maat gemaakt!" | Bas Rijnen, juni 2022

De mannen van Tafelsmaak hebben voor ons uitmuntend vakmanschap geleverd. En ook nog eens in zeer korte tijd. De gevelbanken die zij voor ons gemaakt hebben zijn adembenemend mooi, zitten heerlijk, zijn gebruiksvriendelijk en het materiaal is van hoge kwaliteit.

"Professioneel, goede service, een aanrader!" | Sophie, juli 2022

Afgelopen week mijn tafel mogen ontvangen, gemaakt door Tafelsmaak en wat is het een mooie tafel geworden. Ben erg professioneel geholpen, leuk contact gehad en alle smaken en kleuren zijn mogelijk. Ik kom hier zeker nog eens terug!

Waarom een tafel op maat?

 • Het beste advies
 • Eindeloze mogelijkheden en kleuren
 • Een oplossing voor elk interieur
 • 2D- & 3D-visualisatie
 • Topkwaliteit hout
 • Ambacht, maatwerk & vakwerk
 • Duurzame materialen
 • Een transparant proces
 • Een eerlijke prijs
 • Jouw droomtafel

Vraag een gratis offerte op!

Meteen aan de slag? Stel je tafel samen

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het laten maken van een tafel?
Hoe maak ik een eettafel schoon?

Voor dagelijks gebruik volstaat afname met een lichtvochtige doek (met water). Bij een gelakte tafel kan voor intensieve reiniging een onderhoudsmiddel worden gebruikt, zoals de spray van Rigostep Skylt. Wij adviseren bij een mat afgelakte tafel geen schoonmaakmiddelen met glans te gebruiken. Doe je dit wel, dan kan er na verloop van tijd een verschil in glansgraad optreden. Een schoonmaakmiddel met glans laat namelijk een flinterdun laagje achter. Onze tip: maak de eettafel met beleid schoon en gebruik geen agressieve (schoonmaak)middelen.

Waarom is een eettafel op maat laten maken duurder?

Een tafel op maat laten maken betekent maatwerk en vakmanschap. Dit betreft een proces van vele stappen en kan dus niet worden vergeleken met het kopen van een reguliere tafel (bijvoorbeeld als onderdeel van massaproductie). Bij Tafelsmaak zijn we transparant. Onze prijzen zijn scherp en eerlijk gebaseerd op materiaalkosten, bewerkingsuren en een kleine winstmarge. De eindprijs is inclusief advisering, visualisaties, werktekening, transport bij inkoop, materiaal van A-kwaliteit, bewerkingsuren (o.a. zagen, slijpen, frezen, schuren, verlijmen, epoxy, voorbehandeling, reinigen, behandelen, zandstralen en poedercoating), bezorging én montage aan huis. Risico’s dekken we overigens in met onze garantie.

Hoe bepaal ik het aantal zitplaatsen aan een eettafel?

Op basis van de afmeting van de gekozen tafel is er doorgaans weinig speelruimte als het gaat om het aantal passende zitplaatsen. Hoeveel mensen passen rondom de (meest voorkomende) rechthoekige tafel? Hieronder een overzicht van de grootte versus aantal zitplaatsen / personen. 80 x 80 cm = 2 personen 120 x 80 cm = 4 personen 140 x 90 cm = 4 personen 160 x 90 cm = 4 tot 6 personen 180 x 90 cm = 6 tot 8 personen 200 x 100 cm = 8 personen 220 x 100 cm = 8 tot 10 personen

Hoe bepaal ik de plek en grootte van een eettafel?

Je hebt waarschijnlijk al een beeld over waar de tafel moet komen te staan. Mocht je daarover twijfelen, laat je dan informeren of adviseren door ons. Onze handige 2D- en 3D-visualisaties vergemakkelijken dit proces, omdat je uitstekend kunt inschatten of de positie, plek en met name de grootte goed is. Wat de positie en ruimte van de tafel betreft is het prettig om ongeveer een meter ruimte te hebben om de tafel heen. Houd hiermee rekening met voldoende doorloopruimte en stoelen die makkelijk en ver genoeg naar achteren geschoven kunnen worden. Twijfel je over de grootte? Dan is een uitschuifbare tafel of het plaatsen van een bankje in plaats van stoelen een optie.

Hoe hoog is een gemiddelde eettafel?

Tegenwoordig heeft een eettafel een gemiddelde hoogte van 76 tot 79 centimeter. Wij leveren echter tafels op alle hoogtes, bijvoorbeeld van 74 of 75 centimeter, voor de klant die iets kleiner dan gemiddeld is. Ben je echter langer dan gemiddeld, dan zal een tafel met een hoogte van 78 of 79 centimeter geschikter zijn. Los hiervan maken wij dus tafels in alle hoogten, soorten en maten.

Welk tafelblad en onderstel kan ik combineren?

Onze favoriete ingrediënten voor een eettafel zijn stiekem hout en staal, al beseffen we ons maar al te goed dat iedereen een ander idee heeft over de perfecte tafel. Er zijn veel dingen waar je op kunt letten tijdens het samenstellen en op maat laten maken van een eettafel. Bij Tafelsmaak helpen we je graag verder om de perfecte tafel te vinden die past bij jouw woonsituatie en persoonlijke smaak.

Welk materiaal kan ik gebruiken voor het blad van de eettafel?

Dit hangt van verschillende factoren af, zoals de inrichtingsstijl, smaak, kwaliteit en prijs. De meest voorkomende materialen zijn hout, metaal en glas óf een combinatie hiervan. Massieve platen zijn zeer populair als tafelblad, mede dankzij de duurzame eigenschappen en het fraaie, natuurlijke uiterlijk. Ook multiplex, medium-density fibreboard (MDF) en betontriplex zijn geschikt als tafelblad. Deze houtsoorten zijn opgebouwd uit meerdere dunne lagen en hebben een milde reactie op verschillen in luchtvochtigheid. Goed om te weten dat wij multiplex en MDF met een speciale coating in effen kleuren (mat, zijdeglas en hoogglans) kunnen spuiten, waardoor de tafel meer belasting aan kan.

Waar is een eettafel van gemaakt?

Eettafels zijn er in alle denkbare materialen, zoals hout, metaal, kunststof en glas. Persoonlijke smaak, de gebruiksvorm, grootte en iemands budget bepalen de materiaalkeuze. Eikenhout is bij uitstek geschikt als tafelblad. Dit heeft meerdere redenen. Eikenhout is in meerdere uitstralingen beschikbaar, met keuze uit meer of minder noesten. De dichtheid van eikenhout zorgt ervoor dat er verschillende kleuren beschikbaar zijn, zoals wit, grijs en zwart. Het hout naturel houden is uiteraard tevens een optie. Europees eikenhout is overigens de meest harde houtsoort en daarmee het minst gevoelig voor krassen en deuken. Qua onderstel werkt Tafelsmaak met zowel staal als hout.

Heb je nog andere vragen? Stel ze!

Heb je vragen over de mogelijkheden voor het op maat laten maken van een tafel? Kun je wel wat advies gebruiken of wil je 2D- of 3D-ontwerpen bekijken? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op, of kom bij ons langs in Groningen. Wij helpen je met alle plezier verder bij de realisatie van je droomtafel!

Joep, Bart & Rick Lommerts

Ondertussen op ons Instagram account

Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 10158448929661075