Tafelsmaak levert tafels die weinig onderhoud nodig hebben en die tegen een stootje kunnen. Tegen hardwerkende collega’s die er eindeloos aan werken en vergaderen, tegen omvangrijke gezinnen die van lang en vaak tafelen houden en tegen fanatieke spelletjesavonden met de vriendengroep. Het enige wat onze tafels nodig hebben, is een beetje aandacht en verzorging.

Iedere tafel is uniek

Omdat hout een natuurlijk product is, is ieder tafelblad dat wij afleveren uniek. Er zijn geen twee bomen gelijk qua kleur, patroon en structuur. Ondanks onze beste zorgen en professionele behandeling van het hout, is het normaal dat er verschillen optreden tussen de houten delen. Ook durven wij met zekerheid te zeggen dat een tafel zoals u die bij ons bestelt, qua kleur, patroon en structuur altijd afwijkt van de tafel die u op foto’s of onze showroom heeft bekeken. Het tafelblad is een natuurlijke weergave van het specifieke en unieke stuk hout waarvan de tafel is gemaakt, waardoor iedere tafel een eigen en uniek houtbeeld heeft.  De massieve tafelbladen van Tafelsmaak zijn opgebouwd uit aan elkaar verlijmde massieve houtstroken. Natuurlijke kenmerken van massief hout, zoals noesten, vergroeiingen en zwarte pintjes, zijn onvermijdelijk. Echt open gebreken mogen niet in het zicht zitten, maar kunnen bijvoorbeeld wel aan de onderkant van het tafelblad voorkomen. Standaard verwerken wij de noesten met een mengsel van houtzaagsel en voeglijm. Op verzoek kunnen we de noesten ook open laten of vullen met transparante expoxy-hars. Wij leveren onze tafels zowel behandeld als onbehandeld. Behandelde tafels zijn afgewerkt met meubelolie of lak. Door invloed van (zon)licht neemt het hout na verloop van tijd zijn definitieve kleur aan.

De plaats van de tafel

Massief hout is bijzonder gevoelig voor schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Het hout kan dan gaan werken, waardoor kleine kop- en droogscheurtjes kunnen ontstaan. Het is dus essentieel het vochtgehalte op peil te houden. Om krimpen van het hout te voorkomen, adviseren wij u de relatieve vochtigheidsgraad in uw kamer constant op ongeveer 60% te houden. Daarnaast is het voor het hout het beste als de temperatuur in uw huis niet te veel schommelt, maar zoveel mogelijk gelijk blijft. Zet bovendien uw tafel bij voorkeur neer op een plek met voldoende afstand van een warmtebron.

Onderhoud van massief hout met lak afwerking

Voor dagelijks onderhoud is afnemen met een droge doek voldoende. Om vlekken/kringen te verwijderen, is in principe alleen een vochtige lauwe doek voldoende.

Onderhoud van massief hout met olieafwerking

Heeft u ervoor gekozen om uw tafelblad af te laten werken met olie?  Voor dagelijks onderhoud is afnemen met een droge doek voldoende. Indien nodig gebruikt u lauw water. Het is belangrijk het tafelblad minimaal eens per half jaar met olie te blijven behandelen. Met deze regelmatige behandeling geeft u uw tafel een goede verzorging en beschermt u het hout, met als gevolg een langere levensduur van uw tafel. Lichte krassen en vlekken schuurt u in de richting van de houtnerf weg, met zeer fijn schuurpapier (korrel 240). Daarna kunt u de tafel weer met olie behandelen.

Vraag nu gratis en vrijblijvend uw offerte aan!

Bij ons vindt u geen standaardtafels die u ook bij uw buren tegen het lijf zou kunnen lopen. Nee, Tafelsmaak gaat verder. Véél verder.

Uw idee, ons werk. Maatwerk met eindeloze mogelijkheden. Tafels  voor uw woonkamer, werkplek of keuken. Een frame als basis voor uw eigen ontwerp. Een blad naar keuze. In sommige gevallen heeft u een afwijkende maatvoering nodig of een niet beschikbare dikte in gedachten. Uiteraard kunnen wij deze tafel wél in de door u gewenste maat leveren. Bij al onze modellen kunt u zelf de lengte, breedte en hoogte bepalen. U kunt kiezen uit diverse houtsoorten, bladdikte en afwerkingen en eindeloos combineren met tafelbladen en onderstellen. Vanzelfsprekend gaan deze keuzes gepaard met ons advies op basis van deskundigheid. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. Zijn afmetingen, kleurstelling en design naar wens? Zijn alle details precies zoals u wilt? Dan gaan wij voor u aan de slag. Bijna tevreden? Aanpassingen in het ontwerp zijn snel gemaakt, zodat wij u in rap tempo een volgende tekening kunnen laten zien. Het definitieve ontwerp vormt de basis voor een transparante offerte.

Voeg een ontwerpschets toe, eventueel met fotos, en duidelijke maatvoering en verstuur uw aanvraag. U krijgt binnen 3 dagen een transparante vrijblijvende aanbieding toegestuurd.

Elke tafel is bij ons maatwerk. Alles voor uw persoonlijke tafelsmaak!

Vraag offerte aan