Eettafel inspiratie voor 2022

Eettafel trends en inspiratie 2021

De eettafel staat in veel huizen centraal. Aan de eettafel komt iedereen bij elkaar en wordt er gegeten, gedronken of gewerkt. Tafelsmaak maakt eettafels op maat, zodat u een tafel kunt vinden die perfect bij uw (leef) stijl en huishouden past. Van stoer tot elegant: hier leest u alles over de laatste eettafel trends en hoe u kunt spelen met vorm en details.

Populaire eettafel vormen

Het kiezen van uw ideale eettafel begint allereerst met de vorm. De meest voorkomende eettafel vorm is de rechthoekige tafel. Een rechthoek is praktisch en brengt rust in de ruimte met zijn strakke vormen. Geen poespas! Daarnaast worden de volgende eettafel vormen veel gezien:

 • Ronde eettafel: dé trend van 2022, makkelijk te plaatsen in verschillende ruimtes.
 • Ovale eettafel: speels en modern
 • Plat ovale eettafel: retro en elegant
 • Vierkante eettafel: knus en intiem, geschikt voor kleinere huishoudens.

In 2022 worden ronde vormen graag gezien. Vooral de ronde eettafel en de plat ovale eettafel zijn een trend.

Verschillende tafel stijlen

Als u heeft nagedacht over de vorm van een eettafel, kunt u nadenken over de stijl. Er is eindeloos veel mogelijk, zoals:

 • robuust of stoer
 • elegant
 • bartafel
 • licht en ruimtelijk

Vergeet u ook de poten niet: het onderstel van de tafel is evengoed bepalend voor de uitstraling. U kunt hierbij denken aan:

 • gekruiste poten
 • zoheten ‘spinnenpoten’
 • geometrische poten.
 • ‘klaptafelpoten’ die naar buiten staan

Het onderstel kan opvallend of subtiel zijn, recht of speels. Hieronder lichten we enkele eettafel stijlen uit.

Stoer en robuust

Een stoere eetkamertafel is te realiseren in allerlei stijlen. Het kan een mooie blikvanger zijn. Daarnaast gaat een robuuste tafel vele jaren mee: het is er eentje voor eindeloze maaltijden, spelletjes en borrels. U kunt bijvoorbeeld denken aan een stoere eettafel in de industriële stijl. Een dik, houten blad en ijzeren onderstel maken van de robuuste eettafel een tijdloze tafel die alles overleeft.

Hoge eettafel of bartafel

De hoge eettafel geeft een geheel andere sfeer aan samen eten: u gaat letterlijk de hoogte in. Meubilair zoals hippe barkrukken of industriële hoge stoelen maken het geheel compleet. Net als de vierkante eettafel, wordt de hoge eettafel vaak gezien voor 2 à 4 personen. In een woonkeuken worden soms hoge eettafels geplaatst voor meer personen. U eet letterlijk aan de bar! De hoge eettafel wordt ook wel als gezellige ‘hangplek’ in de keuken toegevoegd. Daar voelt hij zich prima thuis.

Elegant

Met de geometrische en Scandinavische invloeden die we tegenwoordig zien, hebben elegante tafels vaak een minimalistisch en stoer randje. U kunt bijvoorbeeld denken aan een geometrisch onderstel in een gewenste kleur, of de plat ovale tafel.

Groot en ruimtelijk

Een eettafel die veel ruimte biedt, maar ook ruimte ademt: dit effect ziet u mooi bij tafels met een licht blad. Als de poten midden onder de tafel geplaatst worden (zoals bijvoorbeeld spinnenpoten), wordt dit ruimtelijke effect versterkt. Een eettafel met een groot, licht blad kan ook goed in een werkruimte geplaatst worden. Het ruim ogende tafelblad nodigt u uit om al uw creatieve ideeën op tafel te gooien! U ziet dit effect bijvoorbeeld terug bij onze eettafel Strano.

4 Eettafel trends in 2022

Bent u op zoek naar een nieuwe eettafel? Hieronder vindt u de 4 belangrijkste trends en wat ze te bieden hebben. Ronde vormen, maatwerk en uitstaande poten nemen een belangrijke plaats in, anno 2022. Bij Tafelsmaak kunt u een eigen draai geven aan de trends van dit jaar.

1. Handgemaakte eetkamertafels

Handgemaakte eetkamertafels zijn in opkomst, en niet voor niets. In handwerk zit meer aandacht en passie dan in een standaard fabrieksproduct. Vaak ziet u dit terug in bijvoorbeeld mooi afgewerkte details. De kwaliteit en de persoonlijkheid van maatwerk zorgen ervoor dat de eettafel langer bij u blijft. Een duurzame keuze! Daarbij is er bij handgemaakte eetkamertafels ruimte voor maatwerk: de uiteindelijke tafel voldoet geheel aan uw wensen.

2. Ronde eettafel

Ronde vormen zijn terug. De ronde eettafel nodigt u uit voor goede gesprekken en maakt de ruimte wat speelser. Een ronde eettafel kan zowel elegant als wat robuuster uitgevoerd worden. Zeker is in elk geval dat iedereen makkelijk in gesprek raakt! Hoewel een ronde eettafel groot oogt, kan hij vaak juist goed in een kleinere woning geplaatst worden.

3. Retro met uitstaande (tapse) poten

De eettafel met uitstaande tafelpoten is een stijlvolle trend in 2022: even speels als elegant. De schuine stand van de poten maakt uw interieur net wat eigenzinniger. U kunt kiezen voor bredere of smallere uitstaande poten: bredere poten ogen wat robuuster. Het grappige is dat uitstaande poten de tafel ook wat groter en ‘zelfverzekerder’ doen lijken.

4. Plat ovaal

Een verfijnde variatie op de ronde eettafel is de plat ovale tafel. Helemaal van nu, maar wat subtieler aanwezig dan de ronde tafel. De plat ovale tafel leent zich goed voor een elegante stijl en heeft een retro uitstraling. Bij Tafelsmaak kunt u een plat ovale tafel samenstellen die geheel aan uw eigen smaak voldoet!

Geef een reactie