Een klant aan het woord: van Annet de Graaf haar idee tot droomtafel!

Bij Tafelsmaak vinden we het belangrijk om geïnteresseerden en potentiële klanten een kijkje achter onze schermen te geven. Dit doen we onder meer door ons proces van A tot Z uit te leggen, mensen te ontvangen in onze werkplaats en door 2D- en 3D-ontwerpen te tonen. In dit blog delen we de persoonlijke ervaringen van Annet de Graaf, die bij ons een tafel op maat liet maken. 

Hallo Annet! Wie ben je en waar woon je?

Ik ben Annet, 62 jaar oud en samen met mijn man, hond en twee katten ben ik woonachtig in Paterswolde. Zo’n twintig jaar geleden hebben we hier een eigen huis laten bouwen, wat een spannende en tegelijkertijd leuke periode was. Nog niet zo lang geleden ben ik gestopt met werken. Toen ik meer thuis was, kwam het idee steeds sterker naar voren om ons interieur aan te pakken. Dat begon met een bank en eindigde met een nieuwe tafel.

Wat voor tafel had je eerder in de woning staan en waarom wilde je iets anders?

We hebben lange tijd een grote en robuuste rechthoekige tafel gehad, van 100 centimeter breed en 250 centimeter lang. We kregen van een interieurdeskundige het advies om na te denken over een ronde of ovalen tafel. Dit zou namelijk erg mooi staan, vooral vanwege onze hoekige woonkamer. Zo is het idee er gekomen en gaan leven.

Hoe ben je bij Tafelsmaak terecht gekomen en hoe verliep het eerste contact?

Door mond-op-mondreclame, via enkele vriendinnen die Tafelsmaak bij ons hadden aanbevolen. Het eerste contact verliep erg soepel, iets wat we vanuit eerdergenoemde aanbevelingen ook wel hadden verwacht.

Had je zelf ideeën over een nieuwe tafel? Zo ja, welke? En wat was het proces richting jouw tafel?

Ook door de tip die wij kregen over de ronde of ovale vorm voor onze nieuwe tafel, hadden we al iets in ons hoofd. Mijn man en ik vonden beide dat we voor een ovale vorm moesten gaan. Over het onderstel heb ik een tijdje getwijfeld. We waren tevreden over de kolompoot die onder onze oude tafel zat en hebben bij Tafelsmaak geïnformeerd of ze een soortgelijke poot konden maken. Dit was geen probleem. Verder hebben we diverse kleurstalen bekeken om een keuze te maken voor zowel de poot als het blad.

Voor welk onderstel heb je gekozen en waarom?

We wilden het onderstel niet te ingewikkeld maken. Het is uiteindelijk een ovalen kolompoot van zwart staal geworden, zoals we die qua vorm ook gewend waren. Het onderstel is simpel en rustig tegelijk. Het zorgt voor balans in het geheel.

Voor welk hout heb je gekozen voor het tafelblad?

De fraaie Potente-eettafel van Tafelsmaak diende ter inspiratie voor onze nieuwe tafel. We hebben gekozen voor Europees eikenhout, vanwege de frisse en jonge uitstraling. Het blad is overigens 3,5 centimeter dik en loopt schuin af. 

Voor welke kleur(en) heb je gekozen en waarom?

De kleur van het eikenhout is licht, waarbij we het belangrijk vonden dat het houten blad een rustige uitstraling met zich mee zou brengen. Vandaar dat er weinig noesten zichtbaar zijn. Het stalen onderstel is zwart van kleur, wat past bij onder meer een deel van de zes stoelen en het interieur en de wanden rondom de tafel.

Hoe zou je de tafel omschrijven qua uitstraling?

De stijl van de tafel vind ik strak, rustig en mooi in eenvoud.

Hoe (intensief) wordt de tafel gebruikt?

De tafel staat in de woonkamer en wordt hoofdzakelijk gebruikt als lees- en eettafel

Hoe heb je het hele proces en de samenwerking met Tafelsmaak ervaren? 

Van begin tot eind positief. Het proces was van tevoren duidelijk geschetst, waarbij je kunt denken aan de keuzemomenten, het verwachtingspatroon en de levertijd. De samenwerking met Tafelsmaak was al met al erg prettig en relaxed!