Hoe neem ik contact op met Tafelsmaak?

Telefonisch staan wij u graag te woord op werkdagen tussen 09.00 uur en 18.00 uur. Vanzelfsprekend kunt u ons op elk moment van de dag een mail, sms of Whatsapp bericht sturen. Hier reageren wij zeer snel op.

Bekijk onze contactpagina voor meer informatie over onze openingstijden.
Tafelsmaak
Duinkerkenstraat 13A
9723 BN Groningen
info@tafelsmaak.nl
T: 06 – 4664 6969

Hoe kan ik bestellen?

Er zijn meerdere manieren waarop u een tafel bij ons kunt bestellen: via onze website, per e-mail, telefonisch of tijdens een bezoek aan onze showroom.

Hebben jullie een showroom?

Jazeker! Wij hebben een gecombineerde werkplaats en showroom in Groningen. Bekijk onze contactpagina voor meer informatie en onze openingstijden. Tevens kunt u op afspraak altijd de showroom bezoeken, ook in de avonden.

Kan ik tafels/materialen bekijken alvorens ze te bestellen?

In ons portfolio heeft u gezien wat wij onder anderen kunnen maken. Wij realiseren ons dat het hier niet gaat om de aanschaf van een telefoonkabeltje of een leesboek en dat u er helemaal zeker van wilt zijn dit de tafel is waar u jaren aan zult genieten. In onze gecombineerde werkplaats/showroom kunt u materialen zien en voelen. Dit kan u helpen met uw keuze!

Hoe kan ik betalen?

Wij vragen voor maatwerkproducten een aanbetaling van 50%. De factuur voor aanbetaling krijgt u met de opdrachtbevestiging toegestuurd.  Dit kunt u direct overmaken op onze bankrekening of door middel van een iDeal betaling. Zodra de aanbetaling binnen is, start de productie. De overige 50% kunt u bij de levering overmaken of contant betalen. Wij beschikken helaas (nog) niet over een pinapparaat.

Wat is de levertijd?

Wij zijn snel! We streven altijd naar een maximale levertijd van 3 tot 4 weken.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Als de tafel bijna klaar is, nemen we contact met u op voor de leverdatum en -tijd. We gaan uit van wat u het beste uitkomt. Levering kan dus indien gewenst ook ’s avonds! U kunt uw tafel ophalen, maar u kunt het ons ook laten bezorgen.

Worden de tafels afgemonteerd geleverd?

Ja, wij zorgen ervoor dat de tafels netjes en geheel gemonteerd afgeleverd worden.

Wat zijn de bezorgkosten?

Wij leveren gratis bij een bestelling in Nederland.  Hierbij gaan wij uit van het afleveren op de begane vloer. Indien u op een andere etage woont, is de bezorging en de kosten hiervan in overleg, omdat er dan extra spierkracht nodig is.

Is het hout van het tafelblad massief of hol?

Wij gaan voor kwaliteit en leveren daarom alleen massieve bladen. Dit is in tegenstelling tot veel tafels die u in winkels ziet staan, waarbij het blad “opgerand” is, om het blad op een goedkope manier dikker te laten lijken.

Is het mogelijk om de tafel op kleur te brengen met olie?

Dat is zeker mogelijk! Wij hebben verschillende kleuren olie, die allemaal een uitstekende bescherming bieden tegen kringen en vlekken. In de showroom kunt u deze samples komen bekijken en vergelijken.

Welke behandeling is het beste voor mijn tafel?

Bij ons kunt u kiezen uit twee verschillende afwerkingen:

Ultra matte laklaag
Het voordeel is dat het hout zijn natuurlijke uitstraling blijft behouden maar toch uitermate goed beschermd is tegen kringen en vlekken. De laklaag wordt 3 keer aangebracht voor optimale bescherming. De lak is op waterbasis dus zal na verloop van tijd niet geel kleuren, in tegenstelling tot lak op terpentinebasis. Door deze afwerking is het blad onderhoudsarm: slechts een vochtige doek is nodig om de tafel schoon te houden. Pas wel op met gemorste rode wijn, die moet u meteen van de tafel verwijderen, om intrekken te voorkomen.

Olie
Bij Tafelsmaak hebben wij verschillende oliën. Hiermee kunnen wij de tafel voor u op kleur brengen. Onze kwalitatieve en duurzame olie wordt in twee lagen aangebracht en beschermt de tafel tegen kringen en vlekken. In de showroom kunt u de kleur verwerkt op het hout zien. Ook deze behandeling is zeer onderhoudsvriendelijk, want u kunt de tafel schoonhouden met een vochtige doek.

Hoe hoog is een tafel?

Standaard houden wij voor een eettafel 76 of 78 cm aan als tafelhoogte. Hiermee bedoelen we de bovenkant van het blad. Mocht u een andere hoogte willen, is dat ook zeker mogelijk maar dan moet u na uw bestelling even een mailtje sturen. Dan zorgen wij ervoor dat we uw wens opnemen in onze orderlijst. Dit is kosteloos.
De aanschuifhoogte voor de stoelen kunt u eenvoudig zelf berekenen door van de hoogte (circa 78 cm)de dikte van het blad af te trekken. Bijvoorbeeld: bij een standaard tafelhoogte van 78 cm en een bladdikte van 5 cm heeft u 73 cm over om uw stoelen onder te kunnen plaatsen.

Voor een salontafel hanteren wij geen standaardhoogte. Dit is geheel naar uw wens.

Zijn de onderstellen eenvoudig te verzetten?

Als u de tafel zelf komt ophalen, is de tafel op verschillende plaatsen voorgeboord zodat u thuis de poten op de gewenste plaatsen kunt monteren. Bouten worden meegeleverd. Als wij de tafel bezorgen, dan monteren we indien gewenst ter plaatse het blad aan het onderstel.

Moet ik rekening houden met de werking van het hout?

Zoals u weet is eikenhout een natuurproduct. Ons eikenhout is gezaagd en gedroogd met een vochtpercentage tussen 8% en 12%, waardoor het product geschikt is voor gebruik in een verwarmde ruimte. Hout neemt vocht op en laat vocht los, afhankelijk van de luchtvochtigheid in de omgeving. Hout zal nauwelijks werken wanneer de luchtvochtigheid in huis redelijk gelijk blijft. De hoogte van de luchtvochtigheid is van belang voor de mate van het werken van de houten delen waaruit uw tafel bestaat. Om de luchtvochtigheid te meten kunt u het beste een hygrometer gebruiken. Deze plaatst u op ooghoogte, niet op de tocht en niet in de zon.

U dient er rekening mee te houden dat de luchtvochtigheid in het stookseizoen extreem laag kan worden, met als gevolg dat er lichte scheurvorming plaatsvindt. In dat geval kan een pannetje water op de verwarming of kachel een afdoende oplossing bieden. Een nagenoeg constante luchtvochtigheid van ongeveer 55%, met in de winter een daling van 10% en in de zomer een stijging van 10%, is voor zowel uw massief eiken meubel(s) als voor u zelf een gezond leefklimaat.

In onze garantievoorwaarden zijn alleen productiefouten opgenomen. Het werken van hout valt niet onder onze garantievoorwaarden. Het is de verantwoordelijkheid van de klant zelf om het werken van hout zoveel mogelijk tot een minimum te beperken.

Wat doen jullie met de noesten? Opvullen of open laten?

Wij kopen hout in waar geen grote noesten in zitten. Als er enkele kleine noesten in zitten, dan vullen we deze standaard op met een mengsel van het schuurstof van de hetzelfde blad en een kleurloze lijm. Zo wordt de noest in dezelfde kleur opgevuld.

Ik wil graag een bijpassende salontafel, is dat mogelijk?

Salontafels, bijzettafels, bedtafeltjes, buitentafels… Alles kan! Op onze websites kunt u ons assortiment salontafels vinden of u kunt natuurlijk contact met ons opnemen om uw wensen door te spreken.

Maken jullie ook bijpassende bankjes?

Ook bankjes behoren tot de mogelijkheid. U kunt vrijblijvend een offerte opvragen of contact met ons opnemen om te vertellen wat u zoekt.

Kan ik ook wandplanken of losse bladen bestellen?

Ja hoor, geen probleem. We kunnen wandplanken maken in diktes van 3, 4 en 5 cm. De wandplanken zijn altijd gemaakt van massief eiken. Wandplanken hebben een maximale diepte van 30 cm en een maximale lengtemaat van 300 cm. Tegen meerprijs kunnen we ook een “blind ophangsysteem” leveren en de planken daarop aanpassen. Ook kunt u losse bladen bestellen op maat in verschillende diktes, afwerkingen en behandelingen. Neem contact op om te vragen naar de mogelijkheden.

Kunnen eikenhouten tafels ook buiten staan?

Tafels van eikenhout zijn alleen geschikt voor binnenshuis. Deze houtsoort is niet geschikt voor buitentafels, omdat het hout kan gaan scheuren en vergrijzen.

Kan ik ook tuinbanken laten maken bij Tafelsmaak?

Jazeker! Neem contact met ons op om het gewenste ontwerp en houtsoort door te spreken.

Ik heb een klacht over een geleverd product. Waar kan ik deze indienen?

Neem contact met ons op via de contactpagina, de mail of de telefoon.

Vraag nu gratis en vrijblijvend uw offerte aan!

Bij ons vindt u geen standaardtafels die u ook bij uw buren tegen het lijf zou kunnen lopen. Nee, Tafelsmaak gaat verder. Véél verder.

Uw idee, ons werk. Maatwerk met eindeloze mogelijkheden. Tafels  voor uw woonkamer, werkplek of keuken. Een frame als basis voor uw eigen ontwerp. Een blad naar keuze. In sommige gevallen heeft u een afwijkende maatvoering nodig of een niet beschikbare dikte in gedachten. Uiteraard kunnen wij deze tafel wél in de door u gewenste maat leveren. Bij al onze modellen kunt u zelf de lengte, breedte en hoogte bepalen. U kunt kiezen uit diverse houtsoorten, bladdikte en afwerkingen en eindeloos combineren met tafelbladen en onderstellen. Vanzelfsprekend gaan deze keuzes gepaard met ons advies op basis van deskundigheid. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. Zijn afmetingen, kleurstelling en design naar wens? Zijn alle details precies zoals u wilt? Dan gaan wij voor u aan de slag. Bijna tevreden? Aanpassingen in het ontwerp zijn snel gemaakt, zodat wij u in rap tempo een volgende tekening kunnen laten zien. Het definitieve ontwerp vormt de basis voor een transparante offerte.

Voeg een ontwerpschets toe, eventueel met fotos, en duidelijke maatvoering en verstuur uw aanvraag. U krijgt binnen 3 dagen een transparante vrijblijvende aanbieding toegestuurd.

Elke tafel is bij ons maatwerk. Alles voor uw persoonlijke tafelsmaak!

Vraag offerte aan